search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:28
MENU CLOSE

Ζερεφός: Η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται

25.09.2019 10:16
Ζερεφός: Η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται - Media

 

Δραματικές προβλέψεις για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα έκανε ο Επίτιμος καθηγητής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Ζερεφός.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Ερευνας και Τεχνολογίας της Βουλής ο κ. Ζερεφός ανέφερε ότι εάν δεν προχωρήσουμε σε δραστικά μέτρα που θα περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής τότε το κόστος της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής θα είναι 700 δισ. ευρώ συσσωρευτικά στο τέλος του αιώνα. «Δηλαδή έχουμε 350 δισ. χρέος προσθέτουμε κι αυτό και το τριπλασιάζουμε, άρα κάτι πρέπει να κάνουμε».

Μεγάλες ζημιές σε αγροτικό τομέα

Όπως αναφέρει το iefimerida, μάλιστα προχωρώντας στην ανάλυση του κόστους ανέφερε ότι «από τα 700 δις η μεγαλύτερη ζημιά θα πάει στον αγροτικό τομέα.

Ο τουρισμός θα πληγεί, αλλά όχι τόσο πολύ γιατί συγκριτικά με ανταγωνίστριες χώρες, μετακινούνται οι εποχές υπέρ της χώρας μας σημαντικότατα, το δε Αιγαίο απέναντι σε όλους τους ανταγωνιστικούς προορισμούς υπερτερεί.

Η Ελλάδα θα είναι ιδανικός τουριστικός προορισμός μέχρι το 2050».

 

Πλέον έχουμε κάθε χρόνο καύσωνα

Αναφερόμενος στους καύσωνες που πλήττουν πια τις χώρες της Ευρώπης τόνισε ότι «Παλαιότερα είχαμε καύσωνες δυο κάθε 30 χρόνια, τώρα έχουμε 15 καύσωνες, έναν χρόνο παρά χρόνο.

Οι προβλέψεις από μοντέλα κλιματικά δείχνουν ότι θα έχουμε κάθε χρόνο έναν μεγάλο καύσωνα αν αφήσουμε τα πράγματα χωρίς μέτρα».

Η φύση δεν χαμογελάει αλλά εκδικείται είπε ο κ. Ζερεφός προσθέτοντας πως θα είμαστε χωρίς επιστροφή όταν το ακραίο γίνει σύνηθες, όταν συνηθίσουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:28