search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:35
MENU CLOSE

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

25.09.2019 10:37
gliko-stafili-2-tropoi.jpeg

Υλικά:

1 κιλό σταφύλια λευκά, χωρίς κουκούτσι (ζυγίζουμε μόνο τις ρώγες)

500 γρ. ζάχαρη

300 γρ. νερό

200 γρ. χυμός μήλου (έτοιμος, από το σουπερμάρκετ)

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στην φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου φτάσει στους 140°C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ελέγχουμε αν το σιρόπι είναι έτοιμο ρίχνοντας λίγο σε ένα ποτήρι με κρύο νερό: θα πρέπει να κρυσταλλώνει αμέσως και να σχηματίζεται μια σκληρή μπαλίτσα καραμέλας. Αν διαλύεται, σημαίνει ότι θέλει κι άλλο βράσιμο.

Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρώς το χυμό μήλου και, μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, τον προσθέτουμε σε αυτό. Ρίχνουμε και τις ρώγες σταφυλιού και μόλις πάρει ξανά βράση το σιρόπι, μετράμε άλλα 30-35 λεπτά βρασμού. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε συχνά, για να μην κολλήσει το γλυκό στον πάτο της κατσαρόλας. Επίσης, ξαφρίζουμε την επιφάνεια από τον αφρό που θα σχηματιστεί, παίρνοντάς τον λίγο-λίγο με ένα κουτάλι. Μόλις δέσει καλά το σιρόπι και οι ρώγες γίνουν κάπως διάφανες, αποσύρουμε από την φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε καλή κονσερβοποίηση.

Στέλιος Παρλιάρος

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:35