search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:49
MENU CLOSE

Creta Farms: Αύριο η συνέχεια στην επεισοδιακή γενική συνέλευση

25.09.2019 11:08
Η ένωση (που δεν έγινε) της Κρήτης με την Ελλάδα - Media

 

Αύριο το πρωί, στις 10, θα ξεκινήσει το δεύτερο επεισόδιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Creta Farms, η οποία έπειτα από περίπου 11 ώρες συνεδρίασης τη Δευτέρα, διεκόπη στις 11.30 το βράδυ.

Η συνεδρίαση, όπως αναμενόταν, χαρακτηρίστηκε από έντονες αντεγκλήσεις ανάμεσα στους αδερφούς Δομαζάκη, με μήλον της Εριδος τον έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών.

Αν και το κλίμα αρχικά φαίνεται να ήταν υπέρ του Κ. Δομαζάκη, η καταμέτρηση των εξουσιοδοτήσεων έδειξε διαφορετικό αποτέλεσμα, κάτι πάντως που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα αλλάξει ξανά.

Υπενθυμίζεται ότι ένα βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης, το οποίο προστέθηκε ύστερα από αίτημα του Κ. Δομαζάκη, είναι η ανάκληση του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και η εκλογή νέου.

Στο μεσοδιάστημα οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αναζητούν νέα «όπλα», προκειμένου να εμφανιστούν καλύτερα προετοιμασμένες στη συνέχεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων που θα λάβει χώρα αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, εξάλλου, ούτε χθες υπεγράφη ανάμεσα στις πιστώτριες τράπεζες και στους δύο βασικούς μετόχους της Creta Farms, τους αδερφούς Κωνσταντίνο και Μάνο Δομαζάκη, η σύμβαση ενεχυρίασης των μετοχών τους, αν και αμφότεροι έχουν δώσει προφορική συναίνεση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπογραφεί πάση θυσία η εν λόγω σύμβαση πριν από τη γενική συνέλευση της Πέμπτης, καθώς φοβούνται ότι μπορεί κάποιος εκ των βασικών μετόχων να αλλάξει γνώμη, εάν μεταβληθούν οι συσχετισμοί στη διοίκηση.

Την Παρασκευή, εξάλλου, 27 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών για την Creta Farms και ήδη κάποιοι εκ των ενδιαφερομένων φέρεται να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στην ΕΥ, η οποία έχει και την ευθύνη διεξαγωγής της σχετικής διαδικασίας. Αυτές, βεβαίως, που θα αποφασίσουν ποια είναι η πιο συμφέρουσα προσφορά είναι οι πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες θα κληθούν να αποφασίσουν και το ποσοστό «κουρέματος» στα χρέη της Creta Farms.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:49