search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:41
MENU CLOSE

Μπουλντόζες και ΜΑΤ πήγαν να εκκενώσουν καταυλισμό και τελικά έφαγαν «άκυρο» λόγω γάμου Ρομά (video-photos)

25.09.2019 12:55
Μπουλντόζες και ΜΑΤ πήγαν να εκκενώσουν καταυλισμό και τελικά έφαγαν «άκυρο» λόγω γάμου Ρομά (video-photos) - Media

Απίστευτο κι όμως…ελληνικό. Σχεδόν ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, δηλαδή Δήματρχοι, μπουλντόζες, αστυνομία, ΜΑΤ, πήγαν να εκκενώσουν ένα καταυλισμό Ρομά στα Τσαΐρια Θεσσαλονίκης αλλά αναγκάστηκαν προσωρινά να διακόψουν την επιχείρηση, γιατί όπως τους είπαν οι κάτοικοι είχε προγραμματιστεί γάμος στον καταυλισμό.

Μάλιστα λόγω του γάμου η περιοχή είχε γεμίσει και με Ρομά από άλλες περιοχές με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα και να έχουν στήσει και νέες 25 παράγκες.

Η ιστορία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα όπου δημιουργήθηκε ένταση όταν χειριστής μηχανήματος επιχείρησε να κατεδαφίσει μία παράγκα. Οι Ρομά αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα ο χειριστής να εγκαταλείψει το όχημά του και να φύγει.

Σήμερα ισχυρή αστυνομική δύναμη έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή. Δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται σε ετοιμότητα στον κεντρικό δρόμο της Περαίας.

Εντός του καταυλισμού υπάρχει αστυνομία, με τον επικεφαλή της, οι αντιδήμαρχοι Θερμαϊκού κ. Μπαρμπας – Τροκανας και δεκάδες Ρομά.

Δύο μηχανήματα, ένα του δήμου Θέρμης και ένα περιφέρειες έχουν δημιουργήσει αναχώματα περιμετρικά του καταυλισμού, αφήνοντας ανοιχτή μόνο μία δίοδο ενώ θα γίνει διαμόρφωση του χώρου.

Αύριο ο δήμαρχος Θερμαϊκού θα έχει συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα.

Πηγή: THESSNEWS.GR

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:41