search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:49
MENU CLOSE

Στη δίνη του ουκρανικού σκανδάλου οι διεθνείς αγορές

25.09.2019 13:38
Σε πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια, ράλι για το πετρέλαιο - Media

 

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων υποχώρησαν σήμερα οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές αφού η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε ότι ξεκινά επίσημη έρευνα με το ερώτημα παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυξάνοντας τις πιθανότητες παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας την ώρα που κλιμακώνονται εκ νέου οι εντάσεις στο εμπόριο.

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν αργά χθες την έναρξη επίσημης έρευνας με το ερώτημα της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου, σε συνέχεια των καταγγελιών ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξάγει έρευνα εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν, σε μια διαδικασία παραπομπής που θεωρείται απίθανο να οδηγήσει στην απομάκρυνση Τραμπ από την προεδρία.

Τις γεωπολιτικές εντάσεις επέτεινε η αβεβαιότητα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ύστερα από τη χθεσινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας που έκρινε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρανόμως ανέστειλε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Η στερλίνα υποχώρησε περίπου κατά 1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τα τέλη Ιουλίου.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI υποχώρησε κατά 0,4%, καταγράφοντας πτώση για τέταρτη συνεχή ημέρα – το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τα τέλη Ιουλίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 1,4%, λόγω των μετοχών τεχνολογίας. Ο γαλλικός CAC υποχώρησε κατά 1,5% ενώ το γερμανικό χρηματιστήριο σημείωσε πτώση 1,2%. Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τριών εβδομάδων. Η Κίνα και το Χονγκ Κονγκ σημείωσαν πτώση τουλάχιστον 1%.

Ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, σημείωσε άνοδο 0,3%. Το ελβετικό φράγκο που θεωρείται ‘ασφαλές καταφύγιο’ ενισχύθηκε κατά 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0845 φράγκο. Η στερλίνα υποχώρησε κατά 1% στο 1,2377 δολάριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:49