search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:10
MENU CLOSE

Τheon Sensors: Συνεχίζονται οι επιτυχίες στο εξωτερικό – Νέα συνεργασία με τη Safran Vectronix

25.09.2019 13:49
Τheon Sensors: Συνεχίζονται οι επιτυχίες στο εξωτερικό - Νέα συνεργασία με τη Safran Vectronix - Media

 

Η Ελλάδα της εξωστρέφειας καλπάζει. Και όχι μόνο σε παραδοσιακές αγορές, αλλα και σε τομείς που το ταλέντο, η έμφαση στην καινοτομία και την τεχνολογία ευνοούν τις εληλνικές επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό. 

Μία από αυτές είναι και η ΤΗΕΟΝ SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ), που ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με τη SAFRAN VECTRONIX για την προμήθεια νέων οργάνων νυχτερινής όρασης και αναβάθμιση υπάρχοντων συστημάτων του Ελβετικού Στρατού.

Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το Ελβετικό Κοινοβούλιο αφορά στην προμήθεια 187 εκ. ελβετικών φράγκων για ηλεκτρο-οπτικά συστήματα προς τις Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκ των οποίων τα  περίπου 100 εκ. ελβετικά φράγκα αφορούν στα προϊόντα που θα κατασκευαστούν από την κοινοπραξία ΤΗΕΟΝ SENSORS και SAFRAN VECTRONIX.

Η ΤΗΕΟΝ SENSORS αναλαμβάνει την παράδοση 8.385 νέα δίκυαλα νυχτερινής όρασης τύπου NYX και την αναβάθμιση 5.700 σε ήδη υπάρχοντα όργανα νυχτερινής όρασης. Για το ελβετικό συμβόλαιο, το παρεχόμενο από τη ΤΗΕΟΝ σύστημα θα συναρμολογηθεί από τη VECTRONIX στην Ελβετία, όπως προβλέπει η ελβετική νομοθεσία Το στάδιο της συναρμολόγησης στην Ελβετία θα γίνει από μηχανικούς τόσο της THEON SENSORS, όσο και της SAFRAN VECTRONIX, ενώ η ΤΗΕΟΝ θα παρέχει όλη την τεχνική και εκπαιδευτική υποστήριξη για το τελικό στάδιο της συναρμολόγησης.

Προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων της Κεντρικής Ευρώπης

Την ίδια στιγμή,  η ΤΗΕΟΝ SENSORS ολοκληρώνει τις παραδόσεις προς τον γερμανικό στρατό και συγκεκριμένα 1.700 δίκυαλων ΝΥΧ  για τους οδηγούς του γερμανικού στρατού καλύπτοντας τις ανάγκες νυχτερινής οδήγησης και 906 δίκυαλων για τις ειδικές δυνάμεις της Γερμανίας (KSK).  H συμφωνία αυτή, που υπεγράφη το Δεκέμβριο του 2018 αποτελεί σημαντική επιτυχία για μία ελληνική εταιρία να διεισδύσει στην ανταγωνιστική και απαιτητική αγoρά της Γερμανίας, όπου τα προϊόντα οφείλουν να είναι άκρως ανταγωνιστικά και να τηρούν προδιαγραφές αρίστης ποιότητας.

 «Με το νέο μας συμβόλαιο σε Ελβετία  και Γερμανία και την αναμενόμενη τελική απόφαση της Αυστρίας, τα δίκυαλα της THEON SENSORS αποτελούν τον πλέον standard εξοπλισμό νυχτερινής όρασης  για τις στρατιωτικές δυνάμεις χωρών της Κεντρικής Ευρώπης» τονίζει ο Διευ/νων Σύμβουλος της ΤΗΕΟΝ SENSORS, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς.  

Δεν είναι τυχαίο ότι η χρήση  ίδιου εξοπλισμού επιτρέπει την ευκολότερη συνεργασία μεταξύ των στρατών σε κοινές ασκήσεις και επιχειρήσεις, ενώ υποστηρίζει τις ευρωπαϊκές προσπάθειες εναρμόνισης του αμυντικού εξοπλισμού. Τα μονόκυαλα και δίκυαλα της ΤΗΕΟΝ θεωρούνται μεταξύ των δύο κορυφαίων σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στην ποιότητα και τις επιδόσεις τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:09