search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:31
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

25.09.2019 14:11
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Media

 

Ολοκληρώθηκε η περίπου μιας ώρας συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση γίνεται παρουσία των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αντιπροσωπειών των δύο κυβερνήσεων και σύμφωνα με εκτιμήσεις είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση πραγματοποιείται εν μέσω αυξημένης προκλητικότητας από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ και ενώ έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου.

Πρόκειται για θέματα που έχουν τεθεί στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως το μεταναστευτικό, και ζητείται από την Τουρκία η εφαρμογή της συμφωνίας.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι σταθερά υπέρ του διαλόγου, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι εάν η Τουρκία επιθυμεί μια επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων θα πρέπει να το δείξει εμπράκτως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:30