search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:55
MENU CLOSE

ΥΠΕΝ: Στον ΣΥΡΙΖΑ να μην παριστάνουν τους εισαγγελείς για τη ΔΕΗ, έχουν θράσος

25.09.2019 15:10
Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ προς τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας - Media

 

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί κάθε αίσθημα ντροπής», επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ, ενώ επαναλαμβάνει ότι το πολιτικό πρόβλημα της ΔΕΗ είναι ανοικτό, τόσο για τη Βουλή όσο και για τη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά το ΥΠΕΝ επισημαίνει τα εξής:

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί κάθε αίσθημα ντροπής. Αντί να απολογούνται για την τραγική κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τη ΔΕΗ, επιχειρούν με άνευ προηγουμένου θράσος να παραστήσουν τους εισαγγελείς.

Ας το καταλάβουν λοιπόν καλά:

Οι πραγματικές ζημιές της ΔΕΗ το 1ο εξάμηνο του 2019 ήταν ουσιαστικά διπλάσιες από την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Μην κρύβονται πίσω από τις αλχημείες της εμφάνισης ζημιών που έγιναν «μια και έξω» το 2018 και είχαν σχέση με συγκεκριμένες λιγνιτικές μονάδες και αποζημιώσεις του προσωπικού.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ορκωτός Ελεγκτής όχι το 2018, αλλά το 2019 αναφέρθηκε σε πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης!

Toν Απρίλιο του 2019 o Ορκωτός Ελεγκτής υπογράφοντας τις Οικονομικές Καταστάσεις της ΔΕΗ ανέφερε: «Εφιστούμε την προσοχή σας στη σημείωση 3.1 των οικονομικών καταστάσεων […] υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους».

Στις 24 Σεπτέμβριου του 2019, μετά τα μέτρα του Αυγούστου, στις Οικονομικές Καταστάσεις της ΔΕΗ αναφέρεται: «Έχει αρθεί η ουσιώδης αβεβαιότητα που υφίστατο».

Και ο Ορκωτός Ελεγκτής υπογράφοντας τις καταστάσεις σημειώνει: «Η επισκόπησή μας δεν εντόπισε ουσιώδη ασυνέπεια ή σφάλμα».

Τι άλλο θα μπορούσε να αποδείξει τόσο καθαρά τόσο το δραματικό πρόβλημα που παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση όσο και την πρόοδο που εν τω μεταξύ έχει συντελεστεί!

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πολιτικό πρόβλημα της ΔΕΗ είναι ανοικτό τόσο για τη Βουλή όσο και για τη Δικαιοσύνη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:54