search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:09
MENU CLOSE

«Πάγωσε» η Δύση: Με «ευνοϊκούς όρους» σκέφτεται να αγοράσει τα Su-57 η Τουρκία

25.09.2019 15:38
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media
 
Η υπόθεση αγοράς των ρωσικών stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 από την Τουρκία κάθε άλλο παρά «φήμη» φαίνεται πως είναι, διότι η Άγκυρα συνεχίζει τόσο με δηλώσεις όσο και με πράξεις να κρατά «ζωντανό» το ενδεχόμενο αυτό.
 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του τουρκικού Κοινοβούλιο, ανέφερε ότι η Τουρκία ενδέχεται να αγοράσει τα stealth ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη με «ευνοϊκούς όρους», μια εξέλιξη που είναι πιθανή μετά το «πάγωμα» της Άγκυρας από το πρόγραμμα των αμερικανικών stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35.
 
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο Μουσταφά Σεντόπ, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τουρκίας, «άφησε αιχμές» για το ενδεχόμενο η Τουρκία να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ρωσία για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.
 
Ο ίδιος απάντησε σε σχετικό ερώτημα χαρακτηριστικά: «Γιατί όχι; Φυσικά, κάθε χώρα έχει ανάγκες για την αμυντική βιομηχανία, αν χρειαστεί η Τουρκία μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για την αμυντική βιομηχανία. Αυτό, θυμηθείτε, συνέβη με τους S-400, αγοράσαμε S-400. Η Τουρκία μπορεί να αγοράσει κάποια όπλα για την άμυνά της μόνο υπό ευνοϊκούς όρους, μπορούν να έρθουν από τη Ρωσία, ή κάποια άλλη τρίτη χώρα».
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Διεθνή Αεροδιαστημική Έκθεση Μόσχας, τη MAKS-2019 είχε μια ιδιαίτερα «θερμή» συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, όπου και «εξέτασαν από κοντά το Su-57.
 
Σε άλλες δηλώσεις του, ο Ερντογάν δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η χώρα του να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-35 και Su-57, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35.
 
Όταν είχε ερωτηθεί σχετικά, ο Ερντογάν είχε απαντήσει κατηγορηματικά: «Γιατί όχι; Δεν ήρθαμε εδώ για το τίποτα. Αφού ενημερωθούμε για την οριστική απόφαση των ΗΠΑ (για τα F-35), θα κάνουμε τις κινήσεις μας».
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:08