search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:29
MENU CLOSE

Το Facebook θέλει να… ελέγχει το μυαλό σας (Photo)

25.09.2019 17:52
Το Facebook ετοιμάζει τεράστια αλλαγή - Τι προωθεί για το επόμενο διάστημα - Media

 

Πλέον είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς ποιο είναι το σχέδιο του Facebook και να δει πλήρως τη μεγάλη εικόνα που δημιουργείται από τις κινήσεις της εταιρείας.

Πριν από λίγες ημέρες το Facebook ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε μια start up που αναπτύσσει ειδικό λογισμικό διεπαφής υπολογιστών με τον… ανθρώπινο εγκέφαλο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία CTRL-labs έχει αναπτύξει ένα ειδικό μπρασελέ, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να ελέγχξει εικονικά άβαταρ μόνο με τη σκέψη του.

Η εταιρεία ειδικεύεται στον λεγόμενο «νευρικό έλεγχο» και οι συσκευές της λειτουργούν καταγράφοντας μικρές ηλεκτρικές εκκενώσεις από το δέρμα.

Ωστόσο, το ίδιο το Facebook έχει δηλώσει ότι θέλει να αναπτύξει μη επιθετικό (δηλαδή, χωρίς την εγκατάσταση hardware) interface μηχανών με τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:29