search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:11
MENU CLOSE

Ανθεκτική η Wall Street απέναντι στην πολιτική κρίση της Ουάσινγκτον

25.09.2019 21:10
Ανθεκτική η Wall Street απέναντι στην πολιτική κρίση της Ουάσινγκτον - Media

 

Με ανοδικές τάσεις έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να περνούν σε δεύτερη μοίρα, ενώ οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι οι ΗΠΑ μπορεί να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα νωρίτερα από ότι αναμένεται.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,6% ή 163 μονάδων στις 26.971 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,6% στις 2.985 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε 1,1% στις 8.077 μονάδες.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, λίγο μετά το κλείσιμο της αγοράς χθες, ανακοίνωσε την έναρξη επίσημης έρευνας για τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τις αναφορές ότι άσκησε πιέσεις στον πρόεδρο της Ουκρανίας,  Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου το Κίεβο να ερευνήσει τον Χάντερ Μπάιντεν για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη χώρα.

Ο Χάντερ είναι γιος του Τζο Μπάιντεν, ενός από τους επικρατέστερους υποψηφίους για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις ανεβάζουν κατακόρυφα την πολιτική αντιπαράθεση στην Ουάσινγκτον, με τους Δημοκρατικούς να βρίσκονται πλέον σε τροχιά σφοδρής σύγκρουσης με τον ένοικο του Λευκού Οίκου. Απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για παραπομπή του Τραμπ θα ανοίξει τον δρόμο για μια δίκη στη Γερουσία η οποία θα αποφασίσει την τύχη του προέδρου.

Λίγα μόλις λεπτά μετά τις δηλώσεις της Πελόζι ήρθε η οργίλη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος σε αναρτήσεις του στο Twitter έκανε λόγο για “κυνήγι μαγισσών”, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για “προεδρική παρενόχληση”.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της Nike έκλεισαν στο +4,16% μετά την ανακοίνωση κερδών και πωλήσεων για το τελευταίο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ειδικότερα, η Nike ανακοίνωσε κέρδη 1,4 δισ. δολ. για το πρώτο τρίμηνο χρήσης ή 86 cents ανά μετοχή σε σύγκριση με 1,1 δισ. δολ. ή 67 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 7% στα 10,7 δισ. δολ. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 71 cents ανά μετοχή με πωλήσεις 10,4 δισ. δολ.

Έντονα ανοδικά κινήθηκε και ο τίτλος της Philip Morris International (+5,2%) μετά την ανακοίνωση ότι εγκαταλείπει τα σχέδια συγχώνευσης με την Altria Group.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10