search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:19
MENU CLOSE

Υπόθεση Novartis: Κατατέθηκε η πρόταση προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο – Τα 4 αδικήματα που «βλέπει» η ΝΔ

26.09.2019 05:58
Δίωξη Παπαγγελόπουλου: Διαρροές ή πραγματικά τα τρία άκυρα στην ψηφοφορία; - Media

 

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για το ρόλο του στην υπόθεση Novartis.

Η πρόταση για προανακριτική, που υπογράφεται από 30 βουλευτές της ΝΔ, αφορά 4 αδικήματα.

  • Πρώτον: Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών.
  • Δεύτερον: Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.
  • Τρίτον: Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
  • Τέταρτον: Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Η πρόταση βασίζεται στις καταθέσεις του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή και του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Επίσης τα όσα ενόρκως κατέθεσε η αντιεισαγγελέας Εφετών και πρώην εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Ράικου, στη φερόμενη ρήση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε δικαστική λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση Novartis, καθώς και στη δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου τον Φεβρουάριο του 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πριν η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού Κράτους».

Παράλληλα με την πρόταση κατατίθενται αντίγραφα των καταθέσεων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και αντίγραφα της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε μετά από παραγγελία του αναπληρωτή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Τασούλα.

«Από τα ανωτέρω στοιχεία διαπιστώνεται ότι ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (χαρακτηριζόμενος στη διαβιβασθείσα δικογραφία ως «Ρασπούτιν») από την ανάληψη των καθηκόντων, με διαρκείς παρεμβάσεις του επιχειρούσε συστηματικά να ασκήσει αθέμιτη επιρροή στη λειτουργία της δικαιοσύνης κατά την ανακριτική διαδικασία διαφόρων υποθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης», αναφέρεται στην πρόταση των βουλευτών της ΝΔ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30