search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Η ΕΛ.ΑΣ θα κυνηγά πλέον τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου – Αυξήσεις και στα πρόστιμα

26.09.2019 07:19
4834420.jpg

 

Μέτρα για τον έλεγχο του καπνίσματος, την άμεση αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων προνοσοκομειακής φροντίδας (ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ) τις αναπτυξιακές επενδύσεις ως κίνητρο για τη μείωση του clawback και την μετατροπή του ΕΟΔΥ ( πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ ) από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ περιλαμβάνει το νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Υγείας που δόθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Έμφαση δίνεται στην αντικαπνιστική νομοθεσία και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των αντικαπνιστικών ελέγχων.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται: η καθιέρωση του ένστολου προσωπικού της ΕΛΑΣ μεταξύ των αρχών επιβολής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, καθώς και η επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε υπαίθριους χώρους δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων κατά κύριο λόγο, η καθιέρωση κατά την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία τακτής προθεσμίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού μάσησης, ενώ θα υπάρξουν και μεγάλες αυξήσεις στα πρόστιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας καλεί κάθε κοινωνικό εταίρο και κάθε ενδιαφερόμενος, να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση καταθέτοντας τις προτάσεις του με στόχο την όποια βελτίωση των διατάξεων του σχεδίου νόμου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:15