search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:42
MENU CLOSE

Αντιρρυπαντικά φράγματα γύρω από το δεξαμενόπλοιο που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στο Πέραμα

26.09.2019 13:53
Πέραμα: Εντοπίστηκε ο ανήλικος που έπεσε στη θάλασσα για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο - Media

 

Μικρό ρήγμα στα στεγανά του πλοίου, που δεν εμπνέει ανησυχία, προκάλεσε η σύγκρουση φορτηγού πλοίου με σημαία Ιαπωνίας με δεξαμενόπλοιο σημαίας Τουρκίας στο λιμάνι του Ικονίου στο Κερατσίνι, που είχε ως αποτέλεσα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός μέλους πληρώματος από το δεξαμενόπλοιο. 

Από το ρήγμα δεν προκλήθηκε κάποια εισροή υδάτων και η κατάσταση χαρακτηρίζεται από τις λιμενικές αρχές ελεγχόμενη. Στο φορτηγό πλοίο, που μετέφερε κοντέινερ, επέβαιναν 33 άτομα πλήρωμα, ενώ στο δεξαμενόπλοιο 13 και 14.000 κοντέινερ. 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, έχουν πονιστεί περιμετρικά του δεξαμενόπλοιου διπλά πλωτά αντιρρυπαντικά φράγματα, για λόγους ασφαλείας.

Το δεξαμενόπλοιο που ήταν προσδεδεμένο στις εγκαταστάσεις της coral ήταν φορτωμένο με 2000 μετρικούς τόνους πετρέλαιο κίνησης και άλλους 1200 μετρικούς τόνους fuel-oils .

Στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας ρυμουλκά ενώ από τις λιμενικές αρχές απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους και των δύο πλοίων μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και επιθεώρησης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10