search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:20
MENU CLOSE

Διαρκής συντονισμός Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για το Κυπριακό

26.09.2019 16:31
Διαρκής συντονισμός Μητσοτάκη - Αναστασιάδη για το Κυπριακό - Media

 

Οι τελευταίες εξελίξεις για το εθνικό ζήτημα του Κυπριακού και η αμοιβαία ενημέρωση για τις επαφές που είχαν στο πλαίσιο της 74ης Συνόδου του ΟΗΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία, με την Ελλάδα να είναι πάντα δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζοντας τη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας τόσο στον πρόεδρο της Τουρκίας την Τετάρτη όσο και στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την Πέμπτη. Τέλος, συμφώνησαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία για τον καλύτερο συντονισμό των διεθνών επαφών τους και ενόψει των αναμενόμενων πρωτοβουλιών του ΓΓ ΟΗΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00