search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:10
MENU CLOSE

Η Μεγάλη Μπλόφα, και (όχι) η τελευταία…

27.09.2019 08:56
varoufakis_4.jpg

 

Η Μεγάλη Μπλόφα -και όχι η τελευταία- του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ότι κατάφερε να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες έχοντας ταυτόχρονα ασφαλίσει τις δικές του καταθέσεις σε ελβετικές, να αυξήσει τα δικά του εισοδήματα εντυπωσιακά, αντιστρόφως ανάλογα με αυτά των υπολοίπων Ελλήνων, αποκτώντας -χάρη σε μια σειρά απίστευτων καταστροφών σε βάρος της χώρας του- την παγκόσμια αναγνωσιμότητα με την αποκλειστική ευθύνη του Τσίπρα, χρεώνοντας τις επόμενες γενιές των Ελλήνων με τουλάχιστον 100 δις τα οποία χρησιμοποίησε για να διαφημίσει το «ν» του…  

Ο Βαρουφάκης επένδυσε σοφά και με σύνεση στις ιδανικές γι’ αυτόν συνθήκες ενός γενικευμένου παραλογισμού και κοινωνικής αναταραχής όπου η φούσκα της αριστερής μπαρουφολογίας έπιασε ταβάνι χειραγωγώντας τον Τσίπρα (λόγω της γενικότερης ασχετοσύνης του τελευταίου) μέσα στην ενθουσιώδη τυχοδιωκτική ατμόσφαιρα της τυχάρπαστης κυβέρνησής του. Οι λίγοι μήνες που παρέμεινε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, τού ήταν αρκετοί για να μετατρέψει την ελληνική δυστυχία σε προσωπική υπεραξία.  

Ο Γιάνης πούλησε έξυπνα τον ρητορικό αντισυστημισμό του την κατάλληλη στιγμή στις ιδανικές συνθήκες. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, αλλά ο λογαριασμός αυτός της απίθανης Βαρουφακιάδας που πέρασε εξ ολοκλήρου σε όλους τους Έλληνες ακόμα και στους αγέννητους, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη ιλαροτραγωδία της ελληνικής κοινωνίας. 

Ο Βαρουφάκης κατάφερε σε ελάχιστο πολιτικό χρόνο να κλέψει τις εντυπώσεις, να απεμπλακεί από τις κυβερνητικές ευθύνες και το κόστος τους, να απευθυνθεί σε ένα  σαφώς μεγαλύτερο από το ελληνικό και με  κοσμοπολίτικα χαρακτηριστικά, κοινό, και κάθε του λέξη να μεταφράζεται σε ευρώ (κι όχι το παράλληλο νόμισμα που προέκρινε για τους Έλληνες πολίτες). Κατάφερε, η θητεία του ως υπουργού οικονομικών να γίνει  ταινία – ύμνος για τον ίδιο και το «έργο» του,  και φυσικά όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να γίνει πιο πλούσιος, πιο διάσημος και πιο δικαιωμένος από ποτέ. Ωστόσο, το αποκορύφωμα της δικαίωσης του Γιάνη, που είναι ευαίσθητος  ως προς τις αντισυστημικές ιδεολογικές αξίες  και όχι τα χρηματιστήρια, είναι το γεγονός ότι  επανήλθε  στο ελληνικό κοινοβούλιο ως αρχηγός κόμματος με την ψήφο του εξυπνότερου λαού του κόσμου!  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15