search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:57
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Μέτωπο κατά της κυβέρνησης στο δρόμο – Νέο αγωνιστικό ραντεβού κατά της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2092
26-9-2019
28.09.2019 03:00
kne-1.jpg

 

Μετά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και την 24ωρη απεργία, οι δυνάμεις του ΚΚΕ ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για τις 2 Οκτωβρίου, καλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας κατά της στρατιωτικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Η συγκέντρωση οργανώνεται εν όψει της επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στις αρχές του ίδιου μήνα, με στόχο να υπογραφεί η επέκταση και αναβάθμιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη συμφωνία που αφορά στις στρατιωτικές βάσεις και προβλέπει χρήση ακόμη περισσότερων υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις), καθιστώντας τη χώρα μας, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «ορμητήριο πολέμου» για τις συγκρούσεις που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μιλώντας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και σε αυτό το ζήτημα, σχολιάζοντας καταρχάς ότι το έδαφος έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Η επικίνδυνη στρατηγική συμφωνία των ΗΠΑ που αναβαθμίζει η Ν.Δ. και προβλέπει να μπουν κάτω από τον έλεγχο των ΗΠΑ οι νέες στρατιωτικές βάσεις, έχει ήδη εγκαινιαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθως, άσκησε κριτική στα άλλα κόμματα λέγοντας ότι «μιλούν για τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας στην περιοχή, για την Ελλάδα που είναι δήθεν νησίδα σταθερότητας και ασφάλειας, για να κρύψουν ότι στην ουσία, ακόμα πιο βαθιά και πολυπλόκαμα, έχει μπλέξει η χώρα μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυρίαρχη αντίληψη ότι η συνεργασία με τους ισχυρούς θα εξασφαλίσει και την προστασία τους από τους εξωτερικούς κινδύνους. «Αυτό που λένε δεν είναι μόνο ανιστόρητο, είναι και πολύ επικίνδυνο» σημείωσε, διότι «εφησυχάζει τον λαό σε μια περίοδο που όχι μόνο οξύνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή, μαζί και η τουρκική προκλητικότητα με τα γνωστά σχέδια της “Γαλάζιας Πατρίδας”, αλλά και διεξάγεται ένα ολόκληρο παζάρι, η κατάληξη του οποίου μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες».

Υπογράμμισε δε ότι, διαχρονικά, «η ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι όπλο στα χέρια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε., για την άσκηση εκβιασμών στο εσωτερικό της κάθε χώρας, ώστε να προετοιμάζονται οι λαοί να δεχθούν αρνητικές για τα συμφέροντα τους “λύσεις”». Και πρόσθεσε ότι τέτοιες λύσεις είναι «τα σχέδια συνδιαχείρισης του Αιγαίου», αλλά και «τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, που επισπεύδονται με την καθοδήγηση των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, για να προχωρήσουν απρόσκοπτα και τα σχέδια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων».

«Παρών» στο αγωνιστικό μέτωπο

Εν τω μεταξύ, τόσο με τη διοργάνωση του 45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που επείχε και χαρακτήρα καταγραφής της συσπείρωσης δυνάμεων του κόμματος μετά τις εκλογές, όσο και με την παρουσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην απεργία της Τρίτης, ο Περισσός επιχειρεί να κάνει αισθητή την παρουσία του και να καταδείξει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της Ν.Δ. που «τελειώνει με τις εκκρεμότητες που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Καθαρή ως προς αυτό ήταν και η σχετική αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα στην ομιλία του Σαββάτου: «Την ίδια στιγμή που τα άλλα κόμματα βρίσκονται σε αμηχανία, επεξεργάζονται, όπως λένε, την αντιπολιτευτική τους τακτική και τη φυσιογνωμία τους, αναζητώντας στην ουσία νέους τρόπους εγκλωβισμού του λαού στην ίδια στρατηγική, το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε απέναντι στις αντιλαϊκές επιλογές της νέας κυβέρνησης, στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της λαϊκής κινητοποίησης».

Και συμπλήρωσε λέγοντας πώς σε αυτή την κατεύθυνση το κόμμα εξακολουθεί να έχει στήριξη από ένα ευρύτερο ακροατήριο: «έχουμε διπλά μας τους χιλιάδες ανθρώπους, που συμπορεύτηκαν μαζί μας στις εκλογικές μάχες, σε συνθήκες μοιρολατρίας, υποχώρησης και συμβιβασμού που φούντωσαν στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» κατά τις βουλευτικές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τόνισε.   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:57