search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:39
MENU CLOSE

«Καρφί» Μπουτάρη για την πολύπαθη ανάπλαση στη Θεσσαλονίκη: «Φοβάμαι ότι κανένας δεν έχει δει το σχέδιο»

27.09.2019 10:18
Ο Μπουτάρης «χτύπησε» τατουάζ τη… θητεία του ως δήμαρχος! (Photo) - Media

 

“Δεν θέλω να κρίνω τις αποφάσεις του νέου δημοτικού συμβουλίου. Δεν είναι πρέπον. Δεν είμαι πια δήμαρχος, αλλά πολίτης. Αυτό που ξέρω, είναι πως η κάθε διοίκηση προσπαθεί να  κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για την πόλη”, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με τη διάλυση της σύμβασης για την ανάπλαση της Αγίας Σοφίας, την οποία ο ίδιος είχε υπογράψει λίγες ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του.

Ο κ.Μπουτάρης ανέφερε πως η σύμβαση με τον ανάδοχο για την ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας, στο τμήμα από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης, προκηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 και απαιτήθηκε χρόνος μέχρι να περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και να εγκριθούν οι κυκλοφοριακές μελέτες. 

“Η έγκριση για τις κυκλοφοριακές μελέτες ήρθε στα χέρια μας στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Από ‘κει και πέρα ο εργολάβος πίεζε να υπογραφεί η σύμβαση κι έτσι φτάσαμε στις αρχές Αυγούστου. Αισθάνθηκα πως ήμουν υποχρεωμένος να την υπογράψω, διότι διαφορετικά ο ανάδοχος θα διεκδικούσε αποζημίωση”, πρόσθεσε ο πρώην δήμαρχος, απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους πως δεν έπρεπε να προχωρήσει στην υπογραφή του έργου λίγες ημέρες προτού παραδώσει τα ηνία στη νέα δημοτική αρχή του Κωνσταντίνου Ζέρβα. 

“Φοβάμαι ότι κανένας δεν έχει δει το σχέδιο. Στην Αγίας Σοφίας, στο τμήμα από την Τσιμισκή μέχρι την Μητροπόλεως, δεν γίνεται πεζοδρόμηση, αλλά δρόμος ήπιας κυκλοφορίας” συμπλήρωσε ο κ.Μπουτάρης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32