search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:37
MENU CLOSE

H Μόσχα επιβεβαιώνει: Συζητάμε με την Άγκυρα για τα Su-57

27.09.2019 13:37
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media
Η Ρωσία και η Τουρκία διεξάγουν συνομιλίες για την πιθανή πώληση ρωσικών μαχητικών Su-35 στην Τουρκία, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για συγκεκριμένη συμφωνία, μεταδίδει σήμερα το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο.
 
 

 

Φαίνεται ότι οι πληροφορίες που είχε μεταδώσει και το «Π» σχετικά με την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας σε πλήρη κόντρα με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ αρχίζουν να μετατρέπονται σε πραγματικότητα.

Έτσι, σύμφωνα με τα πρακτορείο RIA Novosti, η Άγκυρα και η Μόσχα διεξάγουν συνομιλίες για την πιθανή πώληση ρωσικών μαχητικών Su-35 στην Τουρκία, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για συγκεκριμένη συμφωνία, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο.

Φαίνεται ότι τα ρωσικά μαχητικά 5ης γενιάς αποτελούν την νεά επιλογή της Τουρκίας, μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35, αφού η Άγκυρα προχώρησε στην προμήθεια του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Πλέον, το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ, καθώς η Τουρκία με τις κινήσεις της αυτές μοιάζει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, ωστόσο, η ηγεσία Τραμπ μοιάζει να αμφιταλατεύεται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:37