search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:42
MENU CLOSE

Συναντήσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη με Ιβάνκα Τραμπ και Εμινέ Ερντογάν (Photos)

27.09.2019 15:59
Συναντήσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη με Ιβάνκα Τραμπ και Εμινέ Ερντογάν (Photos) - Media

 

Στο Women’s Global Development and Prosperity (W-GDP) Initiative, μία από τις παράλληλες εκδηλώσεις που διεξήχθησαν την ίδια εβδομάδα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ παρεβρέθηκε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη.

Το W-GDP είναι μία πρωτοβουλία της αμερικάνικης κυβέρνησης για την προώθηση της Οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών. Στην πρωτοβουλία ηγείται η κόρη του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ.

Στόχος του προγράμματος είναι να αυξήσει την οικονομική απόδοση των γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες κατά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια και να βοηθήσει 50 εκατομμύρια γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες μέχρι το 2025.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, παραβρέθηκε μαζί με άλλες συζύγους ηγετών και στην εκδήλωση που διοργάνωσε η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Εμινέ Ερντογάν. Ο τίτλος εκδήλωσης ήταν «Υψηλού επιπέδου προκλήσεις και λύσεις για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και των πόρων».

Οι στόχοι της εκδήλωσης μέσω των συζύγων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων ήταν να υπογραμμιστούν οι δυνατότητες του καινοτόμου και μετασχηματισμένου ρόλου των κυβερνήσεων που υποστηρίζουν και εφαρμόζουν εθνικές λύσεις μηδενικών αποβλήτων.

Επιπλέον να ανανεώσει την έκκληση για ισχυρή διεθνή συνεργασία, ώστε να περάσει από τη διαχείριση των αποβλήτων σε μια γραμμική οικονομία, στη διαχείριση πόρων εντός της κυκλικής οικονομίας. Να ενθαρρύνει την ανακύκλωση στα πανεπιστήμια και τις εκπαιδευτικές προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο.

Τέλος να εστιάσει σε μια τρέχουσα κατάσταση του μηδενικού προγράμματος αποβλήτων στην Τουρκία ώστε η διαχείριση των αποβλήτων να γίνεται με ένα περιβαλλοντικός ορθό και βιώσιμο τρόπο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:42