search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:24
MENU CLOSE

Ο «Φτωχούλης του Θεού» έρχεται στο Ηρώδειο…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2093
26-9-2019
28.09.2019 03:00
papadimitrioy-_malandris_.jpg

 

Ο Ηλίας Μαλανδρής, σκηνοθέτης «παλιάς κοπής», είναι ένας από τους ανθρώπους του θεάτρου που εκτιμώ ιδιαίτερα. Κάθε χρόνο δουλεύει ένα παιδικό του όνειρο και καταφέρνει να μας εντυπωσιάζει. Έτσι και τώρα, «υπό την σκέπην» της Εταιρείας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα μας παρουσιάσει σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία δική του, για πρώτη φορά το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη «Ο φτωχούλης του Θεού», με σκοπό να τιμηθούν τα 800 χρόνια μνήμης του Φραγκίσκου της Ασίζης.

Το έργο θα παιχτεί σε θεατρική διασκευή, με έμφαση στη μουσική και τα τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε φόρμα κρητικού – μεσαιωνικού έπους, με παράλληλα τα δραματικά και τα μουσικά στοιχεία, ερμηνευτές τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορωδία.

Το έργο του Καζαντζάκη ακολουθεί τα βήματα του άγιου Φραγκίσκου, από την εφηβεία του έως τον θάνατό του, μια και φέτος συμπληρώνονται 800 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου μοναστικού του τάγματος. Μια επέτειος που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα. Ο Ηρακλειώτης συγγραφέας γράφει ίσως το πιο συγκινητικό μυθιστόρημά του, που εμπνέεται από τον βασανιστικό βίο του νεαρού άρχοντα της Ασίζης, ο οποίος αφήνει πίσω του την πλούσια ζωή, για να ασπαστεί τη φτώχεια, την ταπείνωση, την αγάπη για όλα τα ζωντανά πλάσματα του κόσμου.

Το καστ περιλαμβάνει τον Θοδωρή Βουτσικάκη (Φραγκίσκος), τη Βερόνικα Δαβάκη (Αδερφή Κλάρα), τον Μπάμπη Βελισάριο (Φράτε Λεόνε) και στον ρόλο της μητέρας τη Μαρία Τζομπανάκη, να μοιράζονται λυρικά τους κορυφαίους ρόλους του έργου.

Στον ρόλο του Φραγκίσκου ο Γιώργος Παρταλίδης, στον ρόλο του Φράτε Λεόνε ο Νίκος Γκέλια, στον ρόλο του Λεπρού ο Νίκος Μέλλος, στην αφήγηση των κειμένων του Φραγκίσκου η Χρυσάνθη Γεωργαντίδου ενώ συμμετέχουν ακόμη 30 νέοι ηθοποιοί και χορωδοί.

Με τη συνεργασία του Ινστιτούτου της Ελληνικής Γλώσσας που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Harvard στη Βοστώνη. Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στο φιλανθρωπικό σωματείο «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Μαζί: κρητική λύρα, σολίστ ο Γιώργος Καλούδης, Η Καμεράτα, Η Χορωδία της ΕΡΤ (διδασκαλία ο Γ. Κτιστάκης). Στον ρόλο του πατέρα, ο Βασίλης Μυριανθόπουλος. Στη φωνή του Θεού, ο Γρηγόρης Βαλτινός. Φιλική συμμετοχή, στον ρόλο του Πάπα της Ρώμης, ο Κώστας Καζάκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:24