search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:22
MENU CLOSE

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις: Αλλάξαμε τις ισορροπίες στην κυπριακή ΑΟΖ

28.09.2019 09:36
Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις: Αλλάξαμε τις ισορροπίες στην κυπριακή ΑΟΖ - Media
 
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για τα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο με την Άγκυρα να επιμένει στην «διπλωματία των κανονιοφόρων».
 
Με νέες δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε πως άπαντες πήραν στα σοβαρά τις «συμβουλές» της Τουρκίας αφού έστειλε πλοία στην περιοχή.
 
«Στο θέμα των υδρογονανθρακων αλλάξαμε τις ισορροπίες με τα πλοία που στείλαμε στην Κύπρο», εκτίμησε από τη Νέα Υόρκη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
Προσέθεσε δε ότι «είχαμε πει στη διεθνή κοινότητα στην Ελλάδα στους Ελληνοκύπριους και στη Μεγάλη Βρετανία πως οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες.Θα πρέπει να ξεκινήσουν τις έρευνες αφού εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Όμως κανένας δεν άκουσε τις συμβουλές μας. Ίσως δεν μας πήραν στα σοβαρά όμως αντιλήφθηκαν πως τα πράγματα είναι σοβαρά αφού στείλαμε τα πλοία μας».
 
Υπογράμμισε παράλληλα πως η Τουρκία θα ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό σε άλλη βάση. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις από το σημείο που είχαμε μείνει στο Κραν Μοντάνα. Διότι το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη αποτυχία», είπε χαρακτηριστικά.
 
Πληροφορίες: newpost.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21