search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:16
MENU CLOSE

Ρέππας στο ΚΙΝΑΛ: «Έχουμε ταυτοτικό θέμα – Ούτε ΚΚΕ του κέντρου, αλλά ούτε και ΑΝΕΛ του κέντρου»

28.09.2019 10:19
Δ. Ρέππας: Προβλέπω ότι ο διάλογος ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ είναι, αργά ή γρήγορα, αναπόφευκτος - Media

 

Σε χαμηλούς τόνους κινείται το πρωί του Σαββάτου η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, μετά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά την Παρασκευή που επεδίωξε να σηματοδοτήσει την εσωστρέφεια, ωστόσο δεν έχουν μιλήσει ακόμα κορυφαία στελέχη όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και στελέχη που διαφωνούν, όπως ο Σταμάτης Μαλέλης, που αναμένεται να ζητήσει Συνέδριο Θέσεων.

Στις έως τώρα τοποθετήσεις ξεχωρίζει αυτή του Δημήτρη Ρέππα, πρώην υπουργού και στελέχους του ΚΙΝΑΛ, που ασκεί δομική αντιπολίτευση στην ηγεσία. “Eχουμε ταυτοτικό και υπαρξιακό πρόβλημα. Αυτό είναι το θέμα μας και δεν είναι ούτε ο λαϊκισμός των άλλων, ούτε η πόλωση, αυτά πάντα θα υπάρχουν” είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του, ενώ απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι με την στρατηγική που προτείνει θέλει να κάνει το ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ του κέντρου. “Δεν θέλω το ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ του κέντρου, αλλά ούτε όμως ΑΝΕΛ του κέντρου, να πηγαίνει δηλαδή με όποιον του δίνει μερίδιο της εξουσίας. Εσείς μιλάτε για αυτονομία σε κομματικό επίπεδο. Εγώ μιλώ για αυτονομία και στο κυβερνητικό γίγνεσθαι, να μην είμαστε έτοιμοι να πάμε με όποιον μας δίνει μερίδιο κυβερνητικής εξουσίας” φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες του news24/7.

Ο Δημήτρης Ρέππας επέμενε στην τοποθέτησή του ότι ο προσανατολισμός του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να είναι απολύτως αντικυβερνητικός, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κινδυνεύσει σε ένα χρόνο που θα είναι εμφανή τα προβλήματα της κυβέρνησης όλη τη φθορά να την εισπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα έκανε ξανά λόγο για ήττα του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές, επιρρίπτοντας τις βασικές ευθύνες στην ηγεσία, που ακόμα και λίγο πριν τις κάλπες μιλούσε για ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση Μητσοτάκη εάν δεν υπήρξε αυτοδυναμία της ΝΔ στις 7 Ιουλίου.

Για θολό μήνυμα στις εκλογές έκανε πάντως λόγο και ο Χάρης Καστανίδης, που με την ομιλία του-σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- παρουσίασε μια ιδεολογική πλατφόρμα.

Πηγή: news247.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:15