search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Οινούσσες: Νέα τροπή στην τραγωδία – Και δύο Τούρκοι ακαδημαϊκοί ανάμεσα στους νεκρούς

28.09.2019 10:45
Οινούσσες: Νέα τροπή στην τραγωδία - Και δύο Τούρκοι ακαδημαϊκοί ανάμεσα στους νεκρούς - Media
 
Δύο Τούρκοι ακαδημαϊκοί που διώκονται από τον Τουρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέβαιναν στο σκάφος που αναποδογύρισε παρασύροντας στο θάνατο επτά άτομα.
 
Ο Τούρκος ακαδημαϊκός Γιουσούφ Ντενίζ και η οικογένειά του είναι ανάμεσα στους 12 διασωθέντες του τραγικού ναυαγίου στις Οινούσσες, που ζητούν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.
 
Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο καθηγητής της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας καθαιρέθηκε από τη θέση του με το υπ’ αριθμόν διάταγμα ΚΗΚ 672, που αφορά στους υπόπτους για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.
 
Στο σκάφος επέβαιναν επίσης η γυναίκα του Αριφέ Γιουσούφ, επίσης καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μεβλανά, μαζί με τον 6χρονο γιο τους και τη 2χρονη κόρη τους.
 
Ανάμεσα στους υπόλοιπους 12 Τούρκους που διασώθηκαν και ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα είναι οι Μπεντιρχάν Ζενμπίλ, Φατμά Ισίκ και Ναζίρ Ισίκ. Πρόκειται για αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.
 
Πηγή: newpost
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:08