search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:30
MENU CLOSE

Στα «χέρια» των Τραπεζών η Creta Farms

28.09.2019 12:22
Στα «χέρια» των Τραπεζών η Creta Farms - Media

 

Στις “καθυστερήσεις” παίχτηκε η ενεχυρίαση των μετοχών των αδελφών Δομαζάκη στις πιστώτριες τράπεζες. Με δύο και πλέον μήνες καθυστέρηση από την ημέρα που τα δύο αδέλφια υπέγραψαν το MoU με τις πιστώτριες τράπεζες, το απόγευμα της Παρασκευή οι αδελφοί Δομαζάκη υπέγραψαν τελικά την εκχώρηση των μετοχών τους ως ενέχυρο προς τις πιστώτριες τράπεζες.

Σύμφωνα με το capital.gr, από χθες το βράδυ λοιπόν οι Τράπεζες, που έχουν άνοιγμα στην Creta Farms κοντά στα 110 εκατ. ευρώ, έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην Κρητική αλλαντοβιομηχανία. Το ερώτημα είναι αν αυτή η “εξασφάλιση” των τραπεζών αποτελεί πλέον κενό γράμμα εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία. Ή υπάρχει η δυνατότητα, έστω και στο και ένα, να αναστραφεί παραμένοντας ανοικτή η εταιρεία και να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή, η προσφυγή στην προπτωχευτική διαδικασία και η παροχή ρευστότητας ως ενδιάμεση χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν οι μηχανές της αλλαντοβιομηχανίας.

Η άσκηση είναι δύσκολη και θα εξαρτηθεί και από τι θα γίνει τις επόμενες ώρες – ημέρες με τη βεντέτα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη για το ποιος εκ των δύο ελέγχει το διοικητικό συμβούλιο και πως αυτή η βεντέτα μπορεί να τινάξει τη διαδικασία στον “αέρα”.

Όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr από την περασμένη Πέμπτη,

Βγήκαν τα “κουμπούρια” στη γενική συνέλευση της Creta Farms τον έλεγχο της διοίκησης στην κρητική αλλαντοβιομηχανία έχει πάρει ο Κωνσταντίνος (Τάκης) Δομαζάκης μετά την επεισοδιακή συνέλευση της Δευτέρας. Για την εξέλιξη έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι πιστώτριες τράπεζες, το Χρηματιστήριο ενώ το σχετικό έγγραφο έχει σταλεί προς δημοσίευση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και αναμένεται να φανεί στο διαδικτυακό του τόπο τις προσεχείς ημέρες αναφέρουν πηγές κοντά στον Κ. Δομαζάκη.

Σήμερα στον ιστότοπο της υπηρεσίας ΓΕ.ΜΗ. βρίσκεται δημοσία αναρτημένο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο διοικητικό συμβούλιο της Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας είναι ο κ. Μάνος Δομαζάκις. Αυτό το στοιχείο επικαλέστηκε χθες η εταιρεία με δελτίο τύπου που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης και όχι με επίσημη ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο. Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο χρόνος που μεσολαβεί απο την ημέρα που μια εταιρεία αποστέλει μια απόφαση προς δημοσίευση στο ΓΕΜΗ μέχρι την καταχώρηση αυτή της απόφασης και την ανάρτησή της στο site του ΓΕΜΗ μπορεί να πάρει και κάποιους μήνες.

Για την “ταμπακέρα” όμως, δηλαδή για το τι έβγαλε η κάλπη της καταμέτρησης της ψηφοφορίας της Δευτέρας, η πλευρά της εταιρείας συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος. Το μόνο που υπήρξε ήταν διαρροές στον Τύπο, το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Μάνος Δομαζάκις συγκέντρωσε την πλειοψηφία εκπροσώπησης των μετόχων. Το Capital.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Μάνο Δομαζάκι, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:30