search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:14
MENU CLOSE

Χαραλαμπίδης: Η Γκρέτα έκανε ό,τι δεν κατάφερε η Greenpeace εδώ και 30 χρόνια

28.09.2019 13:43
Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Είναι πιθανό να είμαι θετική στον κορωνοϊό - Δεν μπορώ να εξεταστώ» - Media

 

Καλεσμένος στην εκπομπή Citizen One βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (27/9) o Διευθυντής Ελληνικού Γραφείου Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης σε μία συζήτηση με πρωταγωνιστή το αύριο του πλανήτη μας και την κλιματική κρίση.

Στο τραπέζι του Citizen One, ο κ. Χαραλαμπίδης, μίλησε για την γέννηση, την πορεία και τη δομή της Greenpeace στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η συζήτηση αναπόφευκτα οδηγήθηκε και στην 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ που ενέπνευσε και ενίσχυσε τα πολιτικά αιτήματα για την επείγουσα ανάγκη κλιματικής δράσης.

«Ενας εξαιρετικός αγγελιοφόρος»

«Η Γκρέτα είναι ένας εξαιρετικός αγγελιοφόρος που κατάφερε να κάνει αυτό που καμιά Greenpeace δεν κατάφερε να κάνει μέχρι σήμερα. Η Greenpeace μιλάει εδώ και 25 χρόνια για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα και δεν την ακούει κανείς. Η 16χρονη Γκρέτα, εμφανίστηκε ξαφνικά με όπλο της τα social media και μεταφέρει ένα μήνυμα το οποίο ουσιαστικά λέει «τέρμα τα λόγια, ήρθε η ώρα για πράξεις»» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαραλαμπίδης.

Οι αριθμοί που «πληγώνουν» τον πλανήτη

Ο ίδιος, συζητώντας με τον Κώστα Γιαννακίδη, αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και για τις καταστροφικές συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά και για όλα όσα μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για μία οικολογικά ορθή συμπεριφορά, τονίζοντας πως σήμερα το να υποστηρίζει κανείς πως δεν έχει εναλλακτικές λύσεις ή μη επαρκή ενημέρωση, για μία φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά είναι υποκριτικό.

Ο κ. Χαραλαμπίδης υπογράμμισε την ευθύνη όλων μας απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας σοκαριστικά στοιχεία και αριθμούς που «πληγώνουν» καθημερινά τον πλανήτη μας, μέσα από καθημερινές μας συνήθειες, διατροφικές επιλογές και κλάδους οικονομίας που αφήνουν βαρύ αποτύπωμα στην φύση.

«Είμαστε η γενιά που θα δει τα αποτελέσματα της αδράνειάς μας»

«Είμαστε η γενιά που θα δει τα αποτελέσματα της αδράνειάς μας» δήλωσε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την ανησυχία του για την κλιματική κρίση, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη μάχη που θα κλιθεί να δώσει η κάθε πολιτεία και ο κάθε πολίτης, προκειμένου τα σημερινά παιδιά να μην κληρονομήσουν έναν ετοιμοθάνατο πλανήτη.

Πηγή: onetv.gr, in.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01