05/06/2020 13:45:39

Φωτίου: Καλούμε την κ. Μιχαηλίδου να υλοποιήσει τις δρομολογημένες αυξήσεις 11% και 20% για ΚΕΑ και ανέργους

Θ. Φωτίου: Αυτές τις «κανονικότητες» τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι (Video) - Media

 

Τα λεγόμενηα της υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μιχαηλίδου, το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» στον ΑΝΤ1, σχολίασε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δήλωσε ότι θα συνεχίσει την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας μάλιστα επιδόματα. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης αυτό κατηγορούσε προεκλογικά ότι κάνει ο  ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δίνει επιδόματα σε φτωχούς. Είπε ότι εδώ και 3 μήνες κοιτά με την ομάδα της τα επιδόματα και τις παροχές προσπαθώντας να κάνει χαρτογράφηση για να επεξεργαστούν νέα προγράμματα. Της θυμίζουμε ότι αναλυτικά  στοιχεία για τα επιδόματα και τις παροχές της έχουν δοθεί από τον ΟΠΕΚΑ, τον ενιαίο φορέα καταβολής προνοιακών παροχών που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ αφού είχε κάνει προηγουμένως πλήρη χαρτογράφηση των 200 επιδομάτων που μέχρι τότε δίνονταν από 120 διαφορετικές πηγές», διερωτήθηκε η Θεανώ Φωτίου. 

Αναφερόμενη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το ΚΕΑ, που αυθαίρετα ονομάζει «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», σχολίασε: «Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί για το 2020 ότι θα αυξήσει οριζόντια το ποσό της επιδότησης κατά 11% και ότι θα αυξήσει στο 20% το ποσοστό των ανέργων δικαιούχων που υποχρεωτικά θα προωθούνται σε θέσεις εργασίας. Την καλούμε να υλοποιήσει αυτές τις αυξήσεις».

Και σημείωσε για το σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας: Η κ. Μηχαηλίδου «Δήλωσε ότι, παρόλο που το θεσμικό πλαίσιο που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε καλή κατεύθυνση,  χρειάζεται να μελετηθούν από την ομάδα της και τις υπηρεσίες του Υπουργείου δευτερεύουσες ρυθμίσεις. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι σταματά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος  η οποία έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2019 και προέβλεπε να ολοκληρώνεται σε 8-12 μήνες η διαδικασία απόδοσης παιδιού στους ανάδοχους ή θετούς γονείς. Την καλούμε να αφήσει τις περιττές δικαιολογίες και να συνεχίσει άμεσα την εφαρμογή του ψηφιακού συστήματος αναδοχής και υιοθεσίας, τη μόνη σύντομη και αδιάβλητη διαδικασία που αντιμετωπίζει την εμπορία βρεφών και τις ατέλειωτες αναμονές των 4-6 χρόνων».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.