search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:11
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση στη Γερμανία: Μειώθηκε το ποσοστό των συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ στο 27%

29.09.2019 15:09
Δεν κάνει πίσω η Μέρκελ: Το Βερολίνο δεν αναμένει κυρώσεις κατά της Τουρκίας  στη Σύνοδο Κορυφής - Media

 

Το ποσοστό των συντηρητικών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό αυξήθηκε ελαφρά, μετά την συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την υιοθέτηση μέτρων προστασίας του κλίματος.

Το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει ένα νέο εσωτερικό επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μεγαλύτερα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αύξηση της τιμής των διοδίων για τα φορτηγά από το 2023, αλλά και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στις πτήσεις εσωτερικού.

Το πακέτο των μέτρων έχει ως στόχο -σε πολιτικό επίπεδο- την αντιμετώπιση της αύξησης της υποστήριξης της κοινής γνώμης προς τους Πράσινους που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι εμπεριέχει τον κίνδυνο να πλήξει την γερμανική βιομηχανία, σε μία περίοδο κατά την οποία ,η γερμανική οικονομία ίσως βρίσκεται σε ύφεση.

Η υποστήριξη για τον συντηρητικό συνασπισμό της Μέρκελ [Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (SDU) και για τους πολιτικούς του συμμάχους από την Βαυαρία, Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU)] μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 27% σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας “Bild am Sonntag.”

Το ποσοστό των Πρασίνων παρέμεινε αμετάβλητο στο 21%, ενώ το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) καταγράφηκε στο 16%.

Στην δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 1.719 ερωτηθέντες, ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 19-25 Σεπτεμβρίου.

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε στο πακέτο για το κλίμα στις 20 Σεπτεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06