search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:11
MENU CLOSE

Σε πτώχευση η Forever 21- Kλείνει καταστήματα σε Ευρώπη και Ασία

30.09.2019 05:38
Σε πτώχευση η Forever 21- Kλείνει καταστήματα σε Ευρώπη και Ασία - Media

 

Ακόμη ένα θύμα του σκληρότατου ανταγωνισμού από το ηλεκτρονικό εμπόριο είχαμε στον παραδοσιακό τομέα λιανικής των ΗΠΑ. Η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Forever 21 ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης προκειμένου να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της στο εσωτερικό, ενώ σχεδιάζει να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των καστημάτων της σε Ευρώπη και Ασία. Θα συνεχίσει πάντως να λειτουργεί σε Μεξικό και Νότια Αμερική.

Ο όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 275 εκατ. δολαρίων από τους υφιστάμενους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων είναι και η JPMorgan,αλλά και φρέσκα κεφάλαια ύψους 75 εκατ. δολαρίων από την TPG Sixth Street Partners. Tόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό της κινούνται στην κλίμακα των 1 έως 10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Από τις αρχές του 2017 περισσότεροι από 20 όμιλοι λιανικής των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Sears Holdings και η Toys ‘R’ Us, έχουν υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης, υποκύπτοντας στις πιέσεις της συνεχούς και ταχύτατης ανόδου των κολοσσών του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως είναι η Amazon.

Εξαιρετικά δημοφιλής στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για τα προσιτά, αλλά ξεχωριστά σχέδιά της, η Forever 21 είδε την απήχησή της να χάνεται τα τελευταία χρόνια, καθώς η Γενιά Ζ, καταναλωτές που έχουν γεννηθεί από το 1998 και έπειτα, στράφηκε με ορμή στις ηλεκτρονικές αγορές ακόμη και για ρούχα.

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, η υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές επιτρέπει, σύμφωνα με τη διοίκηση, στην Forever 21 να απαλλαγεί από ζημιογόνα καταστήματα, να αντλήσει φρέσκα κεφάλαια και να επιτρέψει στην οικογενειακή, μη εισηγμένη, επιχείρηση να αναδιαρθώσει τις δραστηριότητές της κατά τρόπο που να απευθύνονται στη νέα γενιά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:10