search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:29
MENU CLOSE

Συναγερμός στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης για τον τυφώνα Lorenzo – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» την Τρίτη (Video)

30.09.2019 07:12
Συναγερμός στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης για τον τυφώνα Lorenzo - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» την Τρίτη (Video) - Media

 

Ο τυφώνας Lorenzo εξασθένισε κάπως την Κυριακή, υποβιβαζόμενος σε τροπική καταιγίδα κατηγορίας 4, μετά από σύντομη κλιμάκωση στην κατηγορία 5 αργά το Σάββατο.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων NHC των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η ισχυρή καταιγίδα αναμένεται να περάσει αύριο Τρίτη πάνω ή κοντά στις Αζόρες, το σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκεται περίπου 900 μίλια δυτικά της Πορτογαλίας.

“Σταθερή εξασθένιση αναμένεται τις επόμενες ημέρες, αλλά ο Lorenzo αναμένεται να παραμείνει ισχυρός τυφώνας για μερικές ημέρες”, ανέφερε το κέντρο.

Οι παρατηρητές προειδοποίησαν για ισχυρές βροχοπτώσεις και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες στα νησιά.

“Ο Lorenzo αναμένεται να δώσει συνολικό ύψος βροχοπτώσεων από 75 έως 150 χιλιοστά σε μεγάλο μέρος των δυτικών Αζορών και 25 έως 50 χιλιοστά πάνω από τις κεντρικές Αζόρες την Τρίτη και την Τετάρτη. Αυτή η βροχόπτωση θα μπορούσε να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες στις δυτικές Αζόρες”, προειδοποειί το NHC.

Το NHC δήλωσε ότι ο Lorenzo έχει ένα ευρύ αιολικό πεδίο που θα μπορούσε να επιφέρει ισχυρές συνθήκες σερφ στις παραλίες των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, της Δυτικής Ευρώπης και πολλών νησιών της Καραϊβικής τις επόμενες ημέρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27