search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:43
MENU CLOSE

Ελληνοτουρκικό… συρτάκι στη Σμύρνη: Ο Τούρκος δήμαρχος με την Ελληνίδα πρόξενο πιασμένοι από τον ώμο (Photos)

30.09.2019 07:42
Ελληνοτουρκικό... συρτάκι στη Σμύρνη: Ο Τούρκος δήμαρχος με την Ελληνίδα πρόξενο πιασμένοι από τον ώμο (Photos) - Media

 

Πολιτιστική βραδιά με ελληνική και τουρκική μουσική και τραγούδια διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη (26 Σεπτεμβρίου) στην πόλη Seferihisar με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη. Διοργανωτές ήταν ο δήμος Seferihisar (Σιβρισάρι) και η Teos Marina, η οποία συνδέει ακτοπλοϊκώς τη Σμύρνη με το Καρλόβασι της Σάμου από το 2016.

Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Σμύρνης Τουντς Σογιέρ, ο οποίος εξήρε τη σημασία της ελληνο-τουρκικής συνεργασίας όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στο… χορό. Είναι γνωστή η εθνικιστική ρητορική που πολλές φορές χρησιμοποιεί κατά της Ελλάδας το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, δηλαδή το κόμμα του Σογιέρ, το οποίο είχε μεταξύ άλλων αμφισβητήσει 18 ελληνικά νησιάν στο Αιγαίο. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το νέο δήμαρχο Σμύρνης να χορέψει ακόμη και… συρτάκι μαζί με την Ελληνίδα Γενική Πρόξενο στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τους δεσμούς των δύο χωρών όχι μόνο σε πολιτιστικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο.

Ο Τουντς Σογιέρ υπογράμμισε ότι «οι θάλασσες δεν χωρίζουν, αλλά ενώνουν. Θα εργαστούμε ακόμη περισσότερο για να ενισχύσουμε τη γέφυρα φιλίας που έχουμε δημιουργήσει με την Ελλάδα, γιατί το έχουμε ανάγκη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:43