search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:50
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Xωρίς γνώση του προσφυγικού η ΝΔ, ήταν θέμα χρόνου όσα έγιναν στη Μόρια (Video)

30.09.2019 09:06
Γεροβασίλη: Xωρίς γνώση του προσφυγικού η ΝΔ, ήταν θέμα χρόνου όσα έγιναν στη Μόρια (Video) - Media

 

Κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για τη στάση της στο προσφυγικό άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την τραγωδία στη Μόρια.

«Τον Ιούνιο η Μόρια, ένας καταυλισμός που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 3.000 ανθρώπους, είχε 5.000 και σήμερα ξεπερνάει τους 12.000. Ήταν θέμα ημερών, ήταν θέμα χρόνου να συμβούν αυτά που βλέπουμε. Είχαμε κρούσει εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου» επισήμανε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1.

Η Ο. Γεροβασίλη έκανε λόγο για μία πραγματικότητα που δεν τιμά τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τόνισε ότι η ΝΔ ανακάλυψε προσφάτως ότι το προσφυγικό έχει γεωπολιτικές προεκτάσεις και δεν έφερε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Μέσα σε μία μέρα ξηλώθηκε ένας έμπειρος μηχανισμός με διεθνή αναγνώριση και με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τις γειτονικές χώρες και με τις υπηρεσίες της Ευρώπης (Europol, Frontex). Δεν ήταν μία καλή πρακτική γιατί η εμπειρία και η γνώση που υπήρχαν ήταν χρήσιμες, ιδιαίτερα την στιγμή που αναμενόταν μία αύξηση των προσφυγικών ροών» επισήμανε.

Όπως είπε, όλοι πρέπει να καταλάβουν την πολυπλοκότητα του προβλήματος και να μην κάνουν επικοινωνιακή πολιτική με το μεταναστευτικό. Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η ΝΔ δημιουργεί υψηλές προσδοκίες και βάζει υψηλά τον πήχη με το ζήτημα των αναγκαστικών επιστροφών, τονίζοντας ότι δε θα τα καταφέρει. «Οι ευρωπαϊκές χώρες σήμερα επενδύουν στην εθελούσια επιστροφή που είναι ο πιο δόκιμος τρόπος».

Τέλος, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι η γνώση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού είναι βαθύτατη, με τη ΝΔ να μην έχει τη γνώση, ενώ επισήμανε ότι η ελληνική κοινωνία δεν είχε ζήσει αντίστοιχες εικόνες επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:42