search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Νέες προκλήσεις της Άγκυρας: Ξαναρχίζει τις γεωτρήσεις το «Γιαβούζ» – Φωτογραφίες από τα τουρκικά πλοία (Photos)

30.09.2019 13:59
Κύπριος υπ. Άμυνας: «Παραβατική, πειρατική και επιθετική» η συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ - Media
 
Το Γιαβούζ ξεκινά τις επόμενες μέρες τη γεώτρηση του στο νέο του σημείο, ενώ η γεώτρηση του Φατίχ έχει φτάσει κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.
 
Σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020 είπε: “Στην ανατολική Μεσόγειο εσείς θα υπερασπιστείτε την αποφασιστικότητα, τα δικαιώματά μας, το δίκαιό μας”.
 
“Σήμερα με 4 πλοία μας η σημαία μας κυματίζει σε κάθε σπιθαμή της ανατολικής Μεσογείου. Οι ομάδες μας δουλεύουν με μεγάλη αφοσίωση μέρα νύχτα για να δώσουν τα χαρμόσυνα νέα στον λαό μας. Το Γιαβούζ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει την γεώτρηση του στο νέο του σημείο. Και το Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% της εργασίας του στη δική του περιοχή ανατολικά της Αττάλειας. Και το Φατίχ αυτή τη στιγμή έφτασε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Κάθε τρυπάνι που χτυπάμε υπόγεια είναι υπογραφή για το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας. Κάτω από αυτή την υπογραφή υπάρχει ο μόχθος και η πίστη των 82 εκατομμυρίων” ανέφερε.
 
Εν τω μεταξύ, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να συνοδεύει το γεωτρύπανο Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, ανακοίνωσε μέσω Twitter το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, δημοσιεύοντας φωτογραφίες των δύο πλοίων οι οποίες τραβήχτηκαν με drones.
 
Στον λογαριασμό του στο Twitter το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας γράφει: «οι πολεμικές ναυτικές δυνάμεις μας συνεχίζουν τα καθήκοντά τους συνοδεύοντας με περιπολικά αεροσκάφη και drones το γεωτρύπανο Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις που διεξάγουν δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: philenews
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:19