search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:29
MENU CLOSE

Η Ευρώπη προειδοποιεί: Θα «σκοτώσουμε» το F-35 (Photos)

30.09.2019 15:55
Η Ευρώπη προειδοποιεί: Θα «σκοτώσουμε» το F-35 (Photos) - Media
 
Με την εξαίρεση του F-22, το οποίο αποτελεί «κρατικό μυστικό» των ΗΠΑ και δεν εξάγεται σε καμία άλλη χώρα, το πλέον εξελιγμένο μαχητικό 5ης γενιάς αυτή τη στιγμή δεν είναι άλλο από το F-35, ένα αεροσκάφος που μπορεί να συνδυάσει stealth ιδιότητες που το κάνουν «αόρατο» στα εχθρικά ραντάρ με τερατώδη δύναμη πυρός.
 
Γενικότερα, οι ΗΠΑ έχουν την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά στα οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, είτε αυτά είναι μαχητικά, είτε πύραυλοι, είτε συστήματα ψηφιακού πολέμου.
 
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι επιδιώκουν να αλλάξουν αυτή την ισορροπία και να «σκοτώσουν» το F-35, αναπτύσσοντας ένα μαχητικό 6ης γενιάς που θα αλλάζει πλήρως τα δεδομένα όσον αφορά στην εξέλιξη του συγκεκριμένου είδους πολεμικού αεροσκάφους.
Στο πρόσφατο αεροπορικό σόου στο Παρίσι, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία παρουσίασαν ένα μοντέλο του Μελλοντικού Συστήματος Εναέριας Μάχης (Future Air Combat System-FACS) το οποίο αποτελεί τη βάση για το μαχητικό 6ης γενιάς της Ευρώπης.
 
Τα χαρακτηριστικά του FACS είναι εντυπωσιακά: stealth, βλήματα μεγάλων αποστάσεως και δυνατότητα δράσης ως επιχειρησιακό κέντρο διεύθυνσης drones που θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά.
 
Το ερώτημα, βέβαια, που παραμένει είναι πώς θα υλοποιηθεί το αρχικό concept, και πόσο έτοιμη είναι η Ευρώπη να επενδύσει σε ένα τέτοιο σύστημα, τη στιγμή που για παράδειγμα η Βρετανία αγοράζει F-35. Ωστόσο, ο στόχος παραμένει η Ευρώπη να καταφέρει να μπει στο παιχνίδι των οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας.
 
Πληροφορίες: National Interest
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:28