search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:08
MENU CLOSE

Αρχίζει η επιθεώρηση του Ελληνικού Στρατού από …Ρώσους αξιωματικούς

30.09.2019 16:34
Αρχίζει η επιθεώρηση του Ελληνικού Στρατού από ...Ρώσους αξιωματικούς - Media

 

Ρώσοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και επιθεωρητές θα επισκεφθούν κέντρα εκπαίδευσης της Ελλάδας από τις 1 έως τις 4 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του «Εγγράφου της Βιέννης» του 2011, μετέδωσε τη Δευτέρα η επίσημη εφημερίδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Κρασνάγια Ζβέζντα, επικαλούμενη τον επικεφαλής του Ρωσικού Εθνικού Κέντρου για Μείωση του Πυρηνικού Κινδύνου, Σεργκέι Ρίζκοβ.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Εγγράφου της Βιέννης», που έχει υιοθετήσει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατά τη διάρκεια του Φόρουμ «Συνεργασία για την Ασφάλεια» το 2011.

Το «Έγγραφο της Βιέννης 2011» είναι ένα δεσμευτικό έγγραφο. Είναι ουσιαστικά ένας Κατάλογος Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας (ΜΟΕΑ), που περιλαμβάνει μέτρα σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών και καθιέρωση επικοινωνίας μεταξύ των Κρατών-Μελών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ρώσοι στρατιωτικοί επιθεωρητές θα επισκεφθούν τα εκπαιδευτικά κέντρα και εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Τρίτη 1η μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει σήμερα η επίσημη εφημερίδα της Ρωσίας, επικαλούμενη τον Σεργκέι Ρίζκοβ που είναι επικεφαλής του «Ρωσικού Εθνικού Κέντρου για την μείωση του πυρηνικού κινδύνου».

Οι Ρώσοι επιθεωρητές θα ενημερωθούν για τις στρατιωτικές μονάδες και τους σχηματισμούς που αναπτύσσονται στην περιοχή και για τις τρέχουσες στρατιωτικές δραστηριότητες, καθώς και για την στρατιωτική διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019».

Το «Έγγραφο της Βιέννης»

Το έγγραφο της Βιέννης είναι μια συμφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που προορίζονται για την εφαρμογή μέτρων εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Η ανταλλαγή πληροφοριών γίνεται σε καθορισμένα χρονικά πλαίσια και αφορά μεταξύ άλλων:

– Τη διακίνηση συμβατικών όπλων και σχετικής τεχνογνωσίας
– Την εφαρμογή του Κειμένου για τα μικρά και ελαφρά όπλα.
– Τον Κώδικα Συμπεριφοράς
– Τον Αμυντικό Σχεδιασμό και τις στρατιωτικές δαπάνες
– Την Παγκόσμια Ανταλλαγή Πληροφοριών
– Το δίκτυο επικοινωνιών
– Την εφαρμογή των ΜΟΕΑ
– Τον προγραμματισμό επισκέψεων αξιολογήσεων και επιθεωρήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15