search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:37
MENU CLOSE

Υποχρεωτική αργία η Πρωτομαγιά

25.04.2012 09:21
Υποχρεωτική αργία η Πρωτομαγιά - Media

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, υποχρεωτική αργία χαρακτηρίσθηκε και φέτος η Πρωτομαγιά.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, υποχρεωτική αργία χαρακτηρίσθηκε και φέτος η Πρωτομαγιά.

Συνεπώς, απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες της χώρας, με εξαίρεση βέβαια αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές, όπως είναι οι εργασίες υγείας, τουρισμού, συγκοινωνίας, εργοστασίων συνεχούς λειτουργίας κ.λπ.

Η εν λόγω απόφαση εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 1η Μαΐου.

Πρέπει παράλληλα να σημειωθεί πως κατά τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας, οι μισθωτοί, καίτοι δεν εργάζονται, δικαιούνται το ημερομίσθιό τους, ενώ οι αμειβόμενοι με μισθό, λαμβάνουν αυτόν χωρίς να δικαιούνται κάτι επιπλέον. Όσοι εργασθούν, δικαιούνται οι μεν αμειβόμενοι με ημερομίσθιο, ένα ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 75%, οι δε αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό δικαιούνται, επιπλέον του μηνιαίου μισθού τους, προσαύξηση 75% του ενός εικοστού πέμπτου (1/25ο), του μηνιαίου τους μισθού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10