search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:19
MENU CLOSE

Komarek (SAZKA Group): Ελκυστική η πρότασή μας για τους μετόχους του ΟΠΑΠ

30.09.2019 17:58
Komarek (SAZKA Group): Ελκυστική η πρότασή μας για τους μετόχους του ΟΠΑΠ - Media

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση της εταιρίας «SAZKA Group a.s.» προς τους μετόχους της εταιρίας «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.E.», σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3461/2006.8

«Είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να ξεκινήσουμε την προαιρετική δημόσια πρότασή μας για τον ΟΠΑΠ, σε συνέχεια της έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Κάρελ Κομάρεκ, Πρόεδρος του SAZKA Group.

«Η πρότασή μας, η οποία πιστεύουμε ότι είναι ελκυστική για τους μετόχους του ΟΠΑΠ, αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης μας στην ελληνική οικονομία. Η πρότασή μας, η οποία πραγματοποιείται σε μετρητά και για την οποία έχουν δεσμευθεί κεφάλαια άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προσφέρει στους μετόχους του ΟΠΑΠ έναν μηχανισμό για να αποκομίσουν κέρδη από την αξία που έχει ήδη δημιουργηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η SAZKA Group, συμφερόντων του Τσέχου επενδυτή Κάρελ Κομάρεκ, υπέβαλε στις 8 Ιουλίου 2019 Προαιρετική Δημόσια Πρόταση για το σύνολο των μετοχών της ΟΠΑΠ, με το προσφερόμενο τίμημα να ανέρχεται στα 9,12 ευρώ/μετοχή. Σημειώνεται ότι ο τσεχικός επενδυτικός όμιλος KKCG ελέγχει την SAZKA GROUP, η οποία με τη σειρά της ελέγχει την Emma Delta, η οποία αποτελεί τον βασικό μέτοχο του ΟΠΑΠ, κατέχοντας ήδη το 33%.

Ειδικότερα, η πρόταση της SAZKA Group αφορά:

α) στο σύνολο των μετοχών, την κυριότητα των οποίων δεν κατέχει ούτε ελέγχει, άμεσα ή έμμεσα, ήτοι στο 67% του μετοχικού κεφαλαίου και

β) στο σύνολο των μετοχών της ΟΠΑΠ που μπορούν να εκδοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος επανεπένδυσης του υπολοίπου μερίσματος της χρήσης 2018.

Κατά την ημερομηνία της δημόσιας πρότασης, ο προτείνων και τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον προτείνοντα, κατείχαν ή ήλεγχαν, άμεσα ή έμμεσα, 105.270.000 μετοχές (το 33,33%). Ο προτείνων ασκεί έμμεσο έλεγχο επί των εν λόγω μετοχών, μέσω της συμμετοχής στα δικαιώματα ψήφου με ποσοστό 66,7% στην Emma Delta Management, η οποία με τη σειρά της είναι ο έμμεσος δικαιούχος των εν λόγω μετοχών μέσω της 100% θυγατρικής της Emma Delta Hellenic Holdings Ltd.

Ως εκ τούτου, η δημόσια πρόταση αφορά σε 213.730.000 μετοχές που αντιστοιχούν στο 67% του οργανισμού, αλλά και στο σύνολο των μετοχών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος επανεπένδυσης του υπόλοιπου μερίσματος 2018.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:11