search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:28
MENU CLOSE

Πατέρας 8χρονης: Και άλλα παιδιά δεν πήγαν δημοτικό

30.09.2019 18:09
Γώγος: Eίμαστε στην αρχή της εξόδου του τούνελ - Προς άνοιγμα των δημοτικών μετά τις γιορτές (Video) - Media

 

Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα κοριτσιού ηλικίας 8 ετών που ενώ θα έπρεπε να φοιτά στην πρώτη τάξη του Δημοτικού, παραμένει αδρανοποιημένο στο σπίτι τρεις βδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μιλώντας στον Active της Κύπρου ο πατέρας του κοριτσιού, που παρουσιάζει αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία (πρόβλημα ομιλίας), καταγγέλλει πως οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου αποφάσισαν να εντάξουν το παιδί του σε Ειδική Μονάδα με βάση αξιολόγηση που έγινε πριν από τρία χρόνια και ταυτόχρονα να παρακολουθεί κάποια μαθήματα στη γενική (κανονική) τάξη χωρίς την παροχή εξειδικευμένου αποκλειστικού συνοδού.

Ο πατέρας καταγγέλλει επίσης πως για δύο χρόνια, στην Προδημοτική Εκπαίδευση, άφησαν το παιδί του χωρίς τεχνολογική υποστήριξη για εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας και τώρα λήφθηκε απόφαση για φοίτηση του παιδιού σε Ειδική Μονάδα χωρίς να δώσουν τις εύλογες προσαρμογές για το παιδί και χωρίς παροχή εξειδικευμένου συνοδού για την γενική τάξη.

Ο πατέρας έκανε λόγο για ρατσιστικό διαχωρισμό που καταπατά και τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και τις προτροπές της Επιτρόπου για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιών για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και τόνισε ότι αυτό που ζητά είναι το αυτονόητο για το παιδί του.

Περαιτέρω, ο πατέρας αναφέρει ότι το παιδί του δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς υπάρχουν κι άλλα παιδιά που παραμένουν στο σπίτι για τους ίδιους ή παρόμοιους λόγους.

Στο μεταξύ, σε παρέμβασή του σε κανάλι της Κύπρου, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Χρίστος Χατζηαθανασίου απηύθυνε κάλεσμα στον πατέρα να πάρει το παιδί του στο σχολείο και διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός, αλλά και συνοδός για τις ώρες που κρίνεται αναγκαίος.

Πηγή: philenews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:26