search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:11
MENU CLOSE

Τσίπρας – Ζάεφ: Η ΕΕ να δώσει το πράσινο φως για ένταξη

30.09.2019 18:23
Τσίπρας - Ζάεφ: Η ΕΕ να δώσει το πράσινο φως για ένταξη - Media

 

Κοινό μήνυμα έστειλαν στην Ευρώπη ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας με αφορμή τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα στα Σκόπια, στο πλαίσιο της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συνέδριο του Εconomist: “Αποδείξαμε ότι στα Βαλκάνια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον εθνικισμό και να υπερβούμε την εσωστρέφεια με όραμα για το μέλλον. Ήρθε η ώρα η ΕΕ να κάνει το ίδιο, δίνοντας πράσινο φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Βόρεια Μακεδονία.
 

Κατά τη συνάντησή τους τόνισαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε νέα δυναμική στην περιοχή και έθεσε τις σχέσεις των χωρών σε στρατηγική βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν:

1. Τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ανάγκη για περαιτέρω βήματα

2.Τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

3.Την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων για την αντιμετώπιση του εθνικισμού και της εθνικής περιχαράκωσης και τη στήριξη της Ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33