search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:00
MENU CLOSE

Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκαν 215 μετανάστες από τη Μόρια

01.10.2019 04:47
prosfyges-limani2

 

Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα από τη Μόρια 215 μετανάστες με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος».

Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας στην Αττική και την Πελοπόννησο.

Το «Νήσος Ρόδος» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά.

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες 

Τα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και τις αστυνομικές δυνάμεις στη Μόρια τελικώς διαδέχτηκε η καθιστική διαμαρτυρία χτες το απόγευμα των περίπου 200 γυναικών του καταυλισμού με τις λέξεις, “Scorched hearts” (“καμένες καρδιές”), να αναγράφονται στα χαρτόκουτα, που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενες ζητώντας να φύγουν από τη Μόρια, ασφαλείς συνθήκες μέχρι να γίνει αυτό, ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών από την πυρκαγιά και δικαιοσύνη.

Σκοπός τους ήταν να κατεβούν διαδηλώνοντας στην πόλη της Μυτιλήνης, όμως η παρέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τις σταμάτησε 300 περίπου μέτρα από την κύρια είσοδο του κέντρου με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας από την περιφερειακή οδό Παναγιούδας – Λάρσου προς το κέντρο του νησιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:59