06/08/2020 04:33:20

ΠΑΜΕ: Ξανά ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των ναυτεργατών

ΠΑΜΕ: Ξανά ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των ναυτεργατών - Media

 

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη σειρά πρωτοβάθμιων ναυτεργατικών σωματείων κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Η υπόθεση θα εκδικαστεί το απόγευμα της Τρίτης στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Το ΠΑΜΕ σε σχετική του ανακοίνωση κάνει λόγο για επιχείρηση τρομοκράτησης των ναυτεργατών από το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Σημειώνεται ότι, με αντίστοιχη διαδικασία, παράνομη είχε κριθεί και η απεργία της ΠΝΟ για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε κανονικά ενώ δεκάδες ναυτεργάτες και αλληλέγγυοι συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΑΜΕ:

«Για άλλη μια φορά το εφοπλιστικό κεφάλαιο επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους ναυτεργάτες και να καταστείλει την απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη, που έχει αποφασιστεί από τα Δ.Σ των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Ακολουθώντας τη γνωστή τακτική της εργοδοσίας, ο ΣΕΕΝ προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας, που θα εκδικαστούν σήμερα στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Δε μας εκπλήσσουν! Οι εφοπλιστές όπως και το σύνολο της μεγαλοεργοδοσίας χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να καταπνίξει κάθε αγώνα των εργατών, κάθε φωνή που αντιστέκεται στα αντεργατικά σχέδιά τους, κάθε κινητοποίηση που αφορά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργατών. Βέβαια, για όλα αυτά που κάνουν οι κεφαλαιοκράτες έχουν τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ που δίνει αέρα στα πανιά τους, αναλαμβάνοντας σθεναρά τα ηνία από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά τους Συνδικάτα είναι εδώ για να παλέψουν ενάντια σε κάθε εμπόδιο που μπαίνει στην οργάνωση της πάλης τους από εργοδοσία – κυβέρνηση και τους αντίστοιχους μηχανισμούς. Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε τη μάχη της οργάνωσης και της περιφρούρησης της απεργίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.