search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:12
MENU CLOSE

Δένδιας: Η Ελλάδα αποκτά νέα δυναμική στην εξωτερική πολιτική

01.10.2019 10:32
dendias-3.jpg

 

«Η ελληνική διπλωματία πέρασε με επιτυχία το “τεστ”. Η χώρα μας αποκτά μια νέα δυναμική, αφήνοντας πίσω της την κρίση και προχωρώντας με γνώμονα μια εξωστρεφή, ουσιαστική και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σχετικά με την εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 74ης ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Μία εβδομάδα», όπως είπε, «ιδιαίτερα πλούσια σε συναντήσεις και επαφές που ανέδειξαν την επιτυχή παρουσία της ελληνικής αποστολής στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο Ν. Δένδιας τόνισε ότι «η παρουσία και οι συναντήσεις της ελληνικής αποστολής επιβεβαίωσαν ότι η χώρα μας αποτελεί στα μάτια όλων, όχι μόνο άγκυρα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και έναν αξιόπιστο εταίρο που συνεισφέρει εποικοδομητικά στα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, όπως είναι, ενδεικτικά, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό».

Στόχος άλλωστε ήταν «να αναδειχθεί ένα νέο πρόσωπο της χώρας μας στη διεθνή σκηνή, μια νέα Ελλάδα που γυρίζει σελίδα και βρίσκει ξανά το βηματισμό της με αυτοπεποίθηση στα διεθνή δρώμενα».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, επισήμανε ότι «η ελληνική διπλωματία καλλιεργεί μια σειρά από “ομόκεντρους κύκλους” συνεργασίας και διαλόγου. Παραμένει πάντα σταθερά προσηλωμένη στην διεθνή νομιμότητα ως αναγκαίο πλαίσιο προαγωγής διεθνών σχέσεων και διευθέτησης διαφόρων. Με κεντρικό άξονα τη δημιουργία μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας με τους γείτονές μας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως πρωτίστως κατέδειξε και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, η Ελλάδα επαναπροσδιορίζει τη σχέση της με τους παραδοσιακούς εταίρους και συμμάχους της στην Ευρώπη, διευρύνει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ, καθώς και με άλλους μεγάλους “παίκτες” της διεθνούς σκηνής, όπως η Κίνα, ενισχύει τις διεθνείς εμπορικές και οικονομικές της σχέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07