search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:20
MENU CLOSE

Φινλανδία: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες σε περιστατικό βίας σε σχολείο (Photos)

01.10.2019 11:22
Φινλανδία: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες σε περιστατικό βίας σε σχολείο (Photos) - Media

 

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δέκα τραυματίστηκαν σε ένα περιστατικό βίας που σημειώθηκε σε επαγγελματικό λύκειο που βρίσκεται μέσα σε εμπορικό κέντρο της πόλης Κουόπιο, στην ανατολική Φινλανδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα και ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση.

«Ένα πτώμα βρέθηκε στους χώρους του επαγγελματικού λυκείου στο εμπορικό κέντρο Χέρμαν του Κουόπιο» ανέφερε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το τι συνέβη ή τι προκάλεσε τη βία.

Η αστυνομία ανέφερε πως δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν περιλαμβανομένου του υπόπτου για την επίθεση. Δύο από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο επαγγελματικό λύκειο Σάβο που βρίσκεται μέσα στο εμπορικό κέντρο Χέρμαν στο Κουόπιο, ανέφερε η αστυνομία. Το περιστατικό έχει λήξει, προσέθεσε.

Τα τελευταία 12 χρόνια σημειώθηκαν δύο φονικές επιθέσεις σε σχολεία στη Φινλανδία. Το 2007, ένας μαθητής στο λύκειο Γιοκέλα πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει. Το 2008, ένας 22χρονος μαθητής επαγγελματικού λυκείου στο Καουχαγιόκι πυροβόλησε και σκότωσε δέκα ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00