search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:31
MENU CLOSE

Σκληρή ρητορική από τον Ά. Γεωργιάδη: Μιλά για «λαθρομετανάστες»

01.10.2019 13:44
Άδωνις κατά «Αυγής»: «Θέλω να με αντιπαθούν και να το δείχνουν»! - Media
 
Μετά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, και ο υπουργός Επενδύσεως και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κατέφυγε σε σκληρή ρητορική σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό, καθώς χρησιμοποίησε τον όρο «λαθρομετανάστες».
 
Συγκεκριμένα, ο Ά. Γεωργιάδης μιλώντας στον Ant1 παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα για το λεγόμενο push back. Δηλαδή και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η χώρα μας δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει μια βάρκα με μετανάστες και πρόσφυγες να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, βάζοντας για παράδειγμα μια άλλη βάρκα ή ένα σκάφος μπροστά της γιατί θα ακολουθήσει διεθνής καταδίκη από τους αρμόδιους οργανισμούς.
 
Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ως υπεύθυνο για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί την τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι με βάση νόμο που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, ο χρόνος που απαιτείται για να απελαθεί από τη χώρα μας ένας μετανάστης φτάνει στα 10 χρόνια, ενώ σημείωσε ότι σύμφωνα με το σχετικό νόμο που θα φέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η νέα Κυβέρνηση, ο χρόνος που θα απαιτείται θα μειωθεί στους έξι μήνες και θα ξεκινήσουν μαζικές απελάσεις.
 
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα γίνεται ένας διαχωρισμός ανάμεσα στους ανθρώπους που θα φτάνουν στα ελληνικά νησιά και θα χωρίζονται σε πρόσφυγες με υψηλό και χαμηλό προσφυγικό προφίλ. Αυτοί που έχουν χαμηλό προσφυγικό προφίλ και στην ουσία πρόκειται για λαθρομετανάστες θα μπαίνουν σε κλειστά κέντρα κράτησης και στη συνέχεια θα ξεκινάνε οι διαδικασίες για την απέλαση τους, που θα ολοκληρώνεται μέσα σε έξι μήνες, ανέφερε.
 
Σε ότι αφορά τα κλειστά κέντρα κράτησης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτά θα δημιουργηθούν στα νησιά όπου και φτάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, όπως προβλέπεται στις σχετικές συμφωνίες και ότι ο αριθμός αυτών που θα πρέπει να απελαθούν σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ανέρχεται στο 93% των ανθρώπων που φτάνουν στα νησιά μας.
 
Πηγή: ΑΝΤ1
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19