search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:33
MENU CLOSE

Μια νέα δημοσιονομική κρίση ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το επιχειρείν

01.10.2019 14:19
Μια νέα δημοσιονομική κρίση ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το επιχειρείν - Media

 

Η πιθανότητα μιας δημοσιονομικής κρίσης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το επιχειρείν παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μεταξύ επικεφαλής επιχειρήσεων, αν και υπάρχουν σημαντικές γεωγραφικές διαφορές σε ό,τι αφορά τις απόψεις για το τι αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο.

Στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, οι κυβερνοεπιθέσεις θεωρούνται ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι είναι η βασική ανησυχία στη Νότια Ασία, όπου δίνεται έμφαση στην κρίση του νερού, και στην Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, όπου αναφέρονται οι φυσικές καταστροφές.

Συνολικά, τα διευθυντικά στελέχη θεωρούν την πιθανότητα μιας δημοσιονομικής κρίσης τον βασικό κίνδυνο τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ ακολουθούν οι κυβερνοεπιθέσεις και η ανεργία ή η υποαπασχόληση, σύμφωνα με την έρευνα Executive Opinion Survey του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η έρευνα μεταξύ 12.897 επικεφαλής επιχειρήσεων από 133 χώρες εντάσσεται στην έκθεση παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας του WEF, που δημοσιεύεται πριν από το φόρουμ του Νταβός τον Ιανουάριο.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη φαίνεται εύθραυστη, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων ανησυχούν πολύ για την δημοσιονομική αντοχή των κυβερνήσεών τους», δήλωσε ο Εμίλιο Γκρανάδος-Φράνκο, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων κινδύνων και γεωπολιτικής ατζέντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Στο μεταξύ, οι κυβερνοαπειλές παραμένουν σημαντικός κίνδυνος λόγω της ταχείας εξέλιξης τους και της ολοένα και μεγαλύτερης δυνατότητας τους να προκαλέσουν προβλήματα».

Η έρευνα δημοσιεύθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μαζί με τις εταιρίες Marsh & McLennan και Zurich Insurance.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:32