search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:26
MENU CLOSE

«Οι κλέφτες μας λεηλάτησαν» φώναξαν οι Ιρακινοί και δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από την αστυνομία (Video)

01.10.2019 15:54
«Οι κλέφτες μας λεηλάτησαν» φώναξαν οι Ιρακινοί και δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από την αστυνομία (Video) - Media

 

Με αληθινές σφαίρες, δακρυγόνα και νερό υπό πίεση οι αστυνομικές δυνάμεις του Ιράκ προσπάθησαν να διαλύσουν ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων που διαδήλωσαν στη Βαγδάτη διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά και ζητώντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές, περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν, είτε από πλαστικές σφαίρες είτε από τα δακρυγόνα που εκτόξευαν οι αστυνομικοί εναντίον τους. Αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, έκαναν λόγο για έναν νεκρό, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Απελευθέρωσης. Ορισμένοι προσπάθησαν να περάσουν τη Γέφυρα της Δημοκρατίας και να φτάσουν στην οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη. Οι δυνάμεις ασφαλείας, που είχαν αποκλείσει τους δρόμους, χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και νερό υπό πίεση για να απωθήσουν το πλήθος. Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από την πλατεία και οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.

Το πρακτορείο INA μετέδωσε ότι πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα τουρκικό εστιατόριο, κοντά στην Πλατεία Απελευθέρωσης.

“Οι κλέφτες μας λεηλάτησαν” φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, διαμαρτυρόμενοι για την ανεργία, τη διαφθορά, τη χρόνια έλλειψη υπηρεσιών, ηλεκτρικού ρεύματος και πόσιμου νερού. Κάποιοι πρότειναν να ξεκινήσουν καθιστική διαμαρτυρία επ’ αόριστον και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πετύχουν “το τέλος της αδικίας” και να εξασφαλίσουν “υπηρεσίες και δουλειές”.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, το Ιράκ είναι η δωδέκατη πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:25