22/01/2020 18:39:18

Προκλητικός χρυσαυγίτης πρώην βουλευτής: «Είμαι Έλλην εθνικιστής, οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά»

Προκλητικός χρυσαυγίτης πρώην βουλευτής: «Είμαι Έλλην εθνικιστής, οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά»  - Media

 

Με την απολογία του Μιχάλη Αρβανίτη ξεκίνησαν χθες οι απολογίες των δεκαοκτώ πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε «Ελλην εθνικιστής, οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά» και είπε ότι θεωρεί ταπείνωση να απολογηθεί και επιφυλάχθηκε να εκθέσει τα πραγματικά περιστατικά κατά την αγόρευσή του καθώς είναι δικηγόρος. Ωστόσο στη συνέχεια απάντησε σε όσες ερωτήσεις της έδρας έκρινε «ότι χρήζουν απαντήσεως» 

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «δεν έχει καμία σχέση με τους ναζί, είναι εξοβελιστέοι αν υπάρχουν τέτοιοι», αλλά τόνισε ότι ο εθνικοσοσιαλισμός τα «πήγε καλά κοινωνικά στην Γερμανία αλλά εξετράπη εις ιμπεριαλισμόν».

Χαρακτήρισε εφεύρημα τα περί «ταγμάτων εφόδου» στη Χρυσή Αυγή και στυγνό δολοφόνο τον Ρουπακιά για το έγκλημα στην Αμφιάλη.

Στην ερώτηση πώς εξηγεί την παρουσία και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής δίπλα στον Ρουπακιά, ο πρώην βουλευτής αναφέρθηκε στην άνοδο της Χρυσής Αυγής εκείνη την περίοδο λέγοντας πως η απήχηση του κόμματος «είχε θορυβήσει τον Σαμαράκο» που «έκανε τον πολιτικό της Ελλάδος ο απατεωνάκος αυτός» .

Λίγο νωρίτερα είχε αναφερθεί και σε άλλους πολιτικούς της κυβέρνησης Σαμαρά, τον Νίκο Δένδια, τον Μάκη Βορίδη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής του 1987 -που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αναφέρεται στην απόλυτη αρχή του Αρχηγού- ο κ. Αρβανίτης το χαρακτήρισε «πλαστό» και είπε ότι αν είχε υποψίες πως «ο Λαϊκός Σύνδεσμος είχε τέτοιες τάσεις έστω και διεργασίες προς τέτοια κατεύθυνση, εγώ θα ήμουν εκτός».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.