search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:42
MENU CLOSE

Λοβέρδος για Υπόθεση Novartis: Χρειαζόμαστε αμερόληπτους δικαστές

03.10.2019 09:04
Λοβέρδος για Υπόθεση Novartis: Χρειαζόμαστε αμερόληπτους δικαστές - Media

 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι θα πρέπει να αναλάβει δικαστής που δεν θα έχει σχέση με την υπόθεση, ενώ αναφέρθηκε και στην απεργία της Τετάρτης που “παρέλυσε” τη χώρα.

«Υπάρχει μια σκευωρία την οποία υφίσταμαι. Αν αυτά τα ήξερα πριν από 20 χρόνια που ξεκίνησα την πολιτική μου πορεία, δεν θα ήταν ελκυστικά, όχι θα έλεγα. Ανθρώπινα είναι δύσκολο, αλλά σε ότι με αφορά ήταν δύσκολο πέρσι, όχι τώρα. Δεν έχω κανέναν λόγο να στεναχωριέμαι. Όλα έχουν πάρει τη σειρά τους. Όλα αυτά που έλεγα πέρσι επαληθεύονται», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Alpha 98,9.

Όσον αφορά στην αίτηση εξαίρεσης της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, από την υπόθεση της  Novartis, ο κ. Λοβέρδος τόνισε:

«Διαθέτω τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ανόητος δεν είμαι. Δεν έχω δώσει το κείμενο στη δημοσιότητα, το οποίο έχει συντριπτικά στοιχεία και δεν θα το δώσω. Γιατί δεν ήθελα και να μαθευτεί αυτό. Δεν ήθελα να γίνει αντικείμενο πολιτικής συζήτησης. Ήθελα να μείνει στα όρια της δικαιοσύνης, γιατί ξέρετε, όσα ήταν να μου συμβούν μου τα έλεγαν δημοσιογράφοι. Τους τα είχε σφυρίξει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Εγώ δεν κάνω τα ίδια.

Με γεγονότα, όχι με αξιολόγησεις, οι τρεις εισαγγελείς αυτοί πρέπει να απόσχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους και να αναλάβει την υπόθεση αυτή κάποιος δικαστής που δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό προκαταρκτική εξέταση. Εγώ έχασα δύο χρόνια. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι υπό ποινική προκαταρκτική εξέταση στον Άρειο Πάγο και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει στη Βουλή η προκαταρκτική εξέταση για ποινική ευθύνη του Υπουργού, για αδίκημα που αν τελέστηκε, τελέστηκε από αυτούς. Δύο χρόνια μας ταλαιπωρούν, αντί να περιμένουν για λόγους δεοντολογίας δύο μήνες, έσπευσαν για να έχουν ένα φύλλο συκής ότι κάτι έκαναν και αναστάτωσαν τη χώρα για δυο χρόνια. Κάθε πολίτης χρειάζεται αμερόληπτους δικαστές».

Για την απεργία και το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Κάθε απεργία ταλαιπωρεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνονται. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ασκείται το δικαίωμα, αλλά με έναν τρόπο που να διευκολύνει τους πολίτες. Δεν μπορεί 10 άνθρωποι να κλείνουν τους δρόμους και αυτό είναι ένα αίτημα εκατομμυρίων πολιτών. Δεν θα καταργήσουμε την απεργία όμως. Η ισορροπία των δικαιωμάτων είναι το στοίχημα της δημοκρατίας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:40