30/05/2020 09:51:44
4.10.2019 / ΜΙΧAΛΗΣ ΧΑΡΙAΤΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2093 στις 2-10-2019

«Στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας» - Σκληρή επίθεση από το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση για το προσφυγικό

«Στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας» - Σκληρή επίθεση από το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση για το προσφυγικό - Media

 

Ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους, το Κίνημα Αλλαγής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και τις αποφάσεις που έλαβε για το προσφυγικό, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «μέτρα στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας». 
Σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛΛ επικρίνει τις κυβερνητικές αποφάσεις τονίζοντας πως «η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πλέον δεν υπάρχει προσφυγικό πρόβλημα, αλλά μεταναστευτικό». Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη «αυτό λένε και τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. που δεν θέλουν να μοιραστούν το “βάρος της διαχείρισης των ροών” με την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και πρόσφυγες και μετανάστες και αυτό καλείται να αντιμετωπίσει το σύστημα ασύλου». 


Βάζοντας στο στόχαστρο τους «γαλάζιους», το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως η «κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαγγέλλει μέτρα στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Αντίθετα, δεν τολμά να πει ούτε μια λέξη για την υποχρέωση της Ε.Ε. να αναλάβει μέρος της ευθύνης για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Δειλιάζουν να αρθρώσουν τις λέξεις Δουβλίνο και μετεγκατάσταση». 
Η Χαριλάου Τρικούπη παρατηρεί ότι «περιμέναμε μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών και ανακοίνωσαν προχειρογραμμένα αποσπάσματα αιτιολογικής έκθεσης νομοσχεδίου. Προφανής στόχος είναι να “αλλάξει το θέμα” τροφοδοτώντας τη δημόσια συζήτηση με βολικές, για το συντηρητικό ακροατήριο, γενικόλογες και πρόχειρες προτάσεις. Για να κρυφτεί αυτό που έγινε χθες στη Μόρια. Εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και των προσφύγων». 


«Το Κίνημα Αλλαγής, στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία, θα συνεισφέρει δημιουργικά για την άρση των αδιεξόδων της ασκούμενης μέχρι σήμερα πολιτικής. Με κανέναν τρόπο, όμως, δεν θα νομιμοποιήσει ούτε τις παλιές ούτε τις καινούργιες “Μόριες”» υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη. 

«Αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση»
Αναφορικά με το εσωκομματικό περιβάλλον και τον απόηχο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «κάναμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση το σαββατοκύριακο και για τα ζητήματα της ταυτότητας, αλλά και για το πώς προχωράμε από εδώ και μπρος. Ο πολιτικός μας χώρος δεν είναι ένας χώρος για να εξυπηρετήσει καρέκλες και οφίτσια, αλλά είναι εδώ για να εξυπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα». 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, αυτή ήταν η ουσία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής «και αυτή θα είναι και η ουσία της συζήτησης που θα κάνουμε στη συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου, γιατί πιστεύουμε ότι η χώρα και οι πολίτες έχουν την ανάγκη μίας αντεπίθεσης με αυτοπεποίθηση, η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει την Ελλάδα του αύριο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 


«Όσο κρατάμε τη συζήτηση στο χθες και στο τώρα, δυστυχώς χάνουμε τις προκλήσεις του 2020, του 2030 και δεν το αξίζουν αυτό ούτε οι Έλληνες ούτε προφανώς και η πατρίδα μας» ανέφερε ο Χρηστίδης, τονίζοντας ότι ο στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι «να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και εμμονές, μακριά από πρόσωπα που νομίζουν ότι η εσωτερική συζήτηση είναι το μείζον ζήτημα και να δώσουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα, τα οποία δεν εξαφανίστηκαν μέσα στους τρεις μήνες που είναι κυβέρνηση η Ν.Δ.».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.