search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:56
MENU CLOSE

«Ομαδικός βιασμός» στην Αγία Νάπα: Τι αποκάλυψαν βίντεο που ανακτήθηκαν από τους Ισραηλινούς

03.10.2019 09:12
«Ομαδικός βιασμός» στην Αγία Νάπα: Τι αποκάλυψαν βίντεο που ανακτήθηκαν από τους Ισραηλινούς - Media

 

Με την κατάθεση του αρχιαστυφύλακα Ανδρέα Νικολεττή ως μάρτυρας κατηγορίας άρχισε η δίκη για την περιβόητη υπόθεση του «ομαδικού βιασμού» στην Αγία Νάπα.

Ο  αρχιαστυφύλακας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, είναι  μέλος της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης και έλαβε την τρίτη κατάθεση από την κατηγορουμένη στις 27 Ιουλίου.

Εξεταζόμενος από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Αδάμο Δημοσθένους, ο μάρτυρας υπέδειξε την κατηγορούμενη ως το πρόσωπο το οποίο είδε σε ψηφιακό δίσκο, ο οποίος ετοιμάστηκε από τα στοιχεία που υπήρχαν στα 12 κινητά τηλέφωνα των Ισραηλινών, που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια από τους Ισραηλινούς. Μετά την εξέταση των κινητών απομονώθηκε υλικό που αφορούσε στις ημερομηνίες 13–17 Ιουλίου, τα οποία μεταξύ άλλων απεικόνιζαν την κατηγορούμενη να έχει συναινετικό σεξ με ένα από τους Ισραηλινούς και άλλα άτομα να τους περιβάλλουν.

Αντεξεταζόμενος από την Ρίτσα Πεκρή, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 19χρονης, ο μάρτυρας είπε ότι την ίδια μέρα εξέτασε ψηφιακό δίσκο που στάλθηκε από το Δικανικό Εργαστήριο του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Σου υποβάλλω, συνέχισε η κ. Πεκρή, ότι δεν υλοποιήθηκαν τα αιτήματα της Αστυνομίας προς το Δικανικό Εργαστήριο, δηλαδή να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά των Ισραηλινών, να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες που στάλθηκαν μέσω διαφόρων διαδικτυακών εφαρμογών (Whatsapp, Facebook, Viber και άλλα), να ανακτηθούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά και να απομονωθεί το υλικό που είχε σχέση με το αδίκημα του βιασμού, γιατί όπως ισχυρίστηκε «η Αστυνομία αποφάσισε να χειριστεί την κατηγορουμένη από θύμα σε ύποπτη».

Ο μάρτυρας απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση μέχρι και την τελευταία ώρα, η κατηγορούμενη δεν θεωρήθηκε ύποπτη» και σημείωσε πως από τα 12 κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους Ισραηλινούς ανακτήθηκε το υλικό μόνο από τα πέντε.

Η διαδικασία σημαδεύτηκε από έντονη συναισθηματική φόρτιση εκ μέρους της 19χρονης, η οποία ξέσπασε σε κλάματα.

Με το πέρας της χθεσινής διαδικασίας μίλησε ο Michael Polak, εκ των δικηγόρων της 19χρονης που εκπροσωπεί την Οργάνωση «Justice Abroad», ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τηn πορεία που έλαβε χθες η υπόθεση.

Πηγή sigmalive.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:56